Ayranci matchhjälte för Hammarby: ”Skönt att visa”

0
Foto: David Gerd

Målvakten Tolga Ayranci var en stor del i att Hammarby kunde hålla ihop det och gå vinnande ur finalen mot IFK Göteborg Futsal och säkra SM-guldet.
– Vi har offrat jävligt mycket för det här, säger Ayranci.

LÄS MER: Hammarby är svenska mästare

Segersiffrorna skrevs till 2–1. En jämn match med många tuffa dueller och flertalet fina individuella insatser. En spelare som gjorde ett stort avtryck under matchen var Hammarbys målvakt Tolga Ayranci, som klev fram när det behövdes som mest.

– Idag gjorde jag det. Jag var inte så jättebra i semifinalen, så det var skönt att visa att man bara var lite ringrostig efter en tid utan matcher, säger han till Futsalmagasinet.

Hur skönt var detta?

– För lagets del är det otroligt skönt. Jag tror att vi jobbat hårdast och mest av alla lag. Vi har offrat jävligt mycket. Skönt att vinna det här SM-guldet.

Den kanske allra mest framstående paraden från matchen kom till i slutet av den första halvleken. IFK Göteborg spelade med fem utespelare och Simon Chekroun hittade in till Petrit Zhubi som var helt friställd framför mål. Reduceringen såg ut att vara ett faktum, men där dök Ayranci upp och såg till att man kunde ta med sig nollan in i paus.

– Vi vet att de är jäkligt bra på fem mot fyra spel. Jag personligen hade läst på lite extra kring just det, och jag visste att bollen skulle komma där. Och det sköna är att jag hör ”såja” från deras bänk då de är säkra på att de gjort mål. Men det är inte över förrän den feta damen sjunger, som man säger.

Nu väntar firande innan man återigen kör igång. Då laddar man även för spel i Champions League.

– Vi ska på middag och så blir det nog dans till småtimmarna. Förhoppningsvis kan vi i höst spela CL och komma längre än vad svenska lag tidigare gjort. De har presterat väldigt bra så det ska bli utmanande. Spel ute i Europa är häftigt och bra upplevelser. Man utbyter erfarenhet med lagen som är där, man utvecklar spelet och man utvecklar futsalen. Vi ser fram emot det.