Eftertraktad och målfarlig duo klar för ÖSK Futsal: ”Varit vår prio”

Förra säsongen missade Örebro SK Futsal SM-slutspelet. Nu gör man en ny satsning – och det är inte en liten satsning. Francis Maciel från Skoftebyns IF har hämtats in som ny tränare och talangfulle Ahmad Moniry plockades från Västerås AFG som kvalade till SFL förra säsongen.

Nu har ÖSK gjort klart med två nya spelare. Vad sägs om en tvåfaldig SFL-skyttekung och en spelare som kom delad femma i samma skytteliga?

Spelarna det handlar om är landslagsspelaren Adnan Cirak från Strängnäs FC och Maicon Tauan från Skoftebyns IF. Tillsammans stod de för 68 mål i SFL förra säsongen.

LÄS MER: Huerta: ”Allt handlar inte om pengar”

Maicon Tauan som presenterades tidigare i somras, återförenas med tränaren Francis Maciel som han hade i Skoftebyn. ÖSK skrev bland annat på sin hemsida att han blir klubbens första proffs någonsin. Tauan stod för 23 mål i SFL förra säsongen.

– Jag valde att skriva på för ÖSK Futsal på grund av att jag tror på klubbens idé till nästa säsong, det var flera klubbar i Sverige och Europa som hörde av sig till mig men jag tror på klubben och Francis som jag gillar att jobba med, är Tauans ord om varför han valde ÖSK.

85 mål på 45 matcher

Den senaste värvningen, Adnan Cirkak, har sedan han debuterade i SFL snabbt blivit ett av de stora namnen i Sverige. Han har på två säsonger vunnit SFL:s skytteliga med 39 respektive 45 mål. Han noterades även för ett mål i slutspelet vilket ger honom ett facit på 85 mål på 45 matcher. Han har också stått för tolv mål på 14 landskamper.

Klubbens futsalansvarige Victor Huerta är nöjd över de båda värvningarna och säger följande till Futsalmagasinet:

– Tauan har en relation till Francis och vi har redan sedan första kontakten jobbat för att lösa Tauan utan att det ska bli strul. Det har varit vår prio ett att få in honom. Han har haft många klubbar efter sig, även flera spanska. Men han vill ge Sverige en ny chans och han vill vara här. Han har varit här och besökt Örebro, och han tror väldigt mycket på det här. Han är dessutom bara 22 och gör han några säsonger här kan han utan tvekan gå vidare utomlands därefter.

Om storvärvningen Adnan Cirak:

– Adnan vill utvecklas som spelare och ville spela för Francis och ville spela med Kristian, Tauan och de andra skickliga spelarna i truppen. Det är klart att det lockade och det är väl en del i det som gjorde att han valde oss. Det är vi väldigt glada för och vi har väl saknat den typen av spelare. Adnan är en vinnare.

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img