Huerta: ”Allt handlar inte om pengar”

0
Victor Huerta
Victor Huerta. Foto: Tobias BW Granberg

ÖSK Futsal har med sina senaste värvningar och kontraktsförlängningar visat att man verkligen menar allvar inför den kommande säsongen. En ambition och vision som också har lockat spelarna till sig – snarare än den ekonomiska delen, menar klubbens futsalansvarige Victor Huerta.

Det eftertraktade tränarnamnet Francis Maciel var den första pusselbiten. Därefter kom förlängningar med såväl kapten Ilhan Pepeljak som storstjärnan Kristian Legiec.

– Att förlänga med Kristian har hela tiden varit vårt mål, speciellt eftersom hur fjolåret blev förstört för honom. Sedan Francis kom in har också han ställt helt andra krav på honom och fått till ett annat upplägg än tidigare. Det var verkligen heller inga problem för honom, utan alla känner väl snarare att man vill ha en toppad Kristian. Han vill köra med oss och är otroligt revanschsugen, säger Victor Huerta, futsalansvarig i ÖSK, till Futsalmagasinet.

LÄS MER: Eftertraktad duo klar för ÖSK

Sedan har man också värvat. Och som man har värvat. Två av SFL:s absolut främsta namn från i fjol har anslutit. Brassen Maicon Tauna från Skoftebyn och skyttekungen Adnan Cirak från Strängnäs FC. Den förstnämnda blir dessutom proffs för att utan strul kunna spela hela säsongen, och där har ÖSK fått extern hjälp för att lösa den ekonomiska biten.

– Vi har ju dels blivit av med en del spelare, därmed är det en del löneposter som försvunnit. Så det är vår befintliga budget och sponsorer som går in för just den spelaren. Det är en stor grej för oss, första spelaren som har dessa premisser. Men sedan är det också som allt annat. Varje spelare man tar in är en investering som man hoppas man får tillbaka på i form av resultat på planen i första hand såklart. Det är en spelartyp som vi tror mycket på och en spelare som också lockar till sig publik.

Gällande att dessutom lyckas knyta åt sig en av seriens giganter i form av Adnan Cirak menar Huerta att det naturligtvis inte heller var helt gratis – men också att Cirak kommer dit för att vinna.

– Det är väl lite samma där också, men Adnan är speciell. Allt handlar inte om pengar. Han vill utvecklas som spelare och vill spela för Francis och vill spela med Kristian, Tauan och de andra skickliga spelarna i truppen. Det är vi väldigt glada för och vi har väl saknat den typen av spelare.

– Vi vill vinna precis som alla andra i den här serien och då gör vi det vi tycker är nödvändigt.

Att ÖSK fått ryktet av sig att kunna betala hutlösa summor, för att vara inom svensk futsal, är något som Huerta vet om. Men verkligheten är en annan, menar han. Han har också lärt sig hur olika typer av spelare fungerar.

– I år har det varit väldigt mycket att spelare hör av sig och vill spela för oss, medan man egentligen bara vill höja sin lön. Man vill veta vad vi betalar. Vi vill ha spelare som spelar för oss, även om ekonomin alltid spelar roll såklart. Sedan finns det inte jättesummor i SFL för den delen heller, säger Huerta och utvecklar:

– Ilhan (Pepeljak) är ett fantastiskt exempel. Han flyttade från Linköping, där han hade jobb och allt, hit till Örebro för att satsa på sin futsal. Den typen av spelare man vill ha. Man lär sig längs vägen, sedan faller inte allt väl ut. Men jag har inget ont att säga om någon spelare som varit här.

Hur ser du på att dessa typer av påskrifter ger er en favoritstämpel?

– Självklart kan det hamna på oss, men man ska inte bara gå på namn. Vi vill vinna varje match, utan tvekan. Vi har inte värvat för att säga att vi ska till slutspel, utan vi siktar högt. Sedan hur högt får prestationerna avgöra. Francis är en vinnare. Men konkurrensen är mördande. Alla lag som gick till slutspel gjorde det riktigt, riktigt bra. Det blir ett spännande år, och ska bli riktigt kul.