Officiellt: Landslagsspelaren förstärker Blåvitt

0
Foto: David Gerd

IFK Göteborg Futsal har tidigare presenterat Roberto Dos Santos Goncalves från Torslanda. Nu har man gjort klart med sitt andra nyförvärv – som också det hämtas från lokalrivalen.

Hampus Furublad kommer från en stark säsong i Torslanda IK, där han inledde på ett såpass imponerande sätt att han under vintern fick göra debut i landslaget. Nu gör han flera av landslagskollegorna sällskap i IFK Göteborg Futsal.

Hampus Furublad. Foto: David Gerd

– I Hampus får vi in en tung, etablerad värvning. En spelare med gedigen erfarenhet av både SFL och vårt landslag. Att vi lyckas attrahera spelare från våra starka lokalkonkurrenter är återigen en indikation på att vi som förening gör mycket rätt just nu. Det känns självklart oerhört bra för oss, säger Daniel Skarp, vice ordförande i IFK Göteborg Futsal till klubbens hemsida.

Petrit Zhubi, ny huvudtränare i Blåvitt för den kommande säsongen, är även han nöjd med tillskottet:

– Jag är otroligt glad att vi har kunnat knyta Hampus till oss, han har varit en av mina ”targets” när det gäller nyförvärv inför året. Hampus är en spelande spelare som gör mycket mål och som bidrar med väldigt mycket på plan. Han kommer bli oerhört viktig för oss, säger Zhubi.

LÄS MER: Futsalmagasinet prisade Furublad som månadens spelare