Tränarprofilen lämnar Lidköping – här är hans nya uppdrag

0

I våras kunde Futsalmagasinet rapportera om FC Lidköping United som hade presenterat ett meriterat namn i Andrés Moncada som de senaste säsongerna har varit en del av IFK Uddevalla och Skoftebyns tränarstab.

– Valet var enkelt på grund utav att jag har varit en trogen supporter till klubben sedan tidigare. Samtidigt som jag befinner mig i det stadiet i livet jag gör just nu, vill jag kunna fortsätta att leverera i mitt fotbollsuppdrag samt hålla på med futsal och ändå ha ett normalt privatliv och då var inte SFL aktuellt. Och då var det bara en klubb i division 1 som var av intresse för mig, sade han i samband med presentationen.

Nu står det klart att det inte blir någon debut i Lidköping för Moncada som istället flyttar hem till Jokkmokk. Detta innebär att han också lämnar IK Gauithiod som han tränar inom fotbollen.

IK Gauthiods hemsida berättar han om avskedet där olika omständigheter styrt situationen.

Trots att Moncada lämnar sina uppdrag i Lidköping och Gauithiod så har han redan gjort klart med en ny klubb, en nygammal sådan. Klubben Moncada kommer att basa över är Jokkmokk SK i futsalens division 1.

??Jokkmokks SK kan gladeligen presentera Andrés Moncada som ny huvudtränare för vårt futsallag för säsongen 20/21…

Slået op af Jokkmokks SK FotbollTorsdag den 20. august 2020