Arslan om Champions League och den tuffa uppgiften: ”Fantastisk milstolpe”

0
Foto: David Gerd

Efter det efterlängtade SM-guldet är Hammarby på väg in till nästa stora fest, nämligen Champions League. Under tisdagskvällen kliver man in i Preliminary round där litauiska FC Vytis väntar.
– Självklart finns det en respekt för dem, säger Alan Arslan till Futsalmagasinet.

Hammarby IF Futsal ska för första gången i klubbens historia spela Uefa Futsal Champions League. Alan Arslan, 26, är laddad.

– Det känns jättebra, vi är taggade och glada inför uppgiften samt möjligheten att få göra det här. Vi representerar Sverige och Hammarby i ett internationellt sammanhang vilket känns underbart! Samtliga spelare, ledare och alla runt klubben har en vision, ett mål och att få spela CL är en fantastisk milstolpe. Vi växer som förening och gruppen blir tajtare och tajtare för varje dag, berättar han för Futsalmagasinet.

Det är utan tvekan ett speciellt år på alla sätt och vis. Så även inom futsalen och för dess klubbar. I år avgörs Champions League på ett helt annat sätt – där bland annat Preliminary rounds gruppspel bytts ut mot en enda match.

– Jag ska vara ärlig och säga att de inte varit de bästa förutsättningarna med tanke på den rådande pandemin, men utöver det har det varit helt magiskt. Vi har hunnit med ett pass på parkettgolvet och även tränat hemma i Sverige på parkett. Allt runt om futsalen har funkat utmärkt. 

Till det här mötet står det också klart att man får klara sig utan ett antal viktiga pjäser, däribland lagkapten Michel Basberber och landslagsmeriterade Sebastian Holmquist.

– Spelartappen har varit väldigt tungt. Alla är viktiga och alla tillför. Vi gör det bästa av situationen och kommer spela för de som inte kom med, menar Arslan.

Vad vet ni om FC Vytis? 

– Vi vet att vi möter de reagerade mästarna från Litauen med flera landslagsaktuella spelare samtidigt som de har tagit sig längre i turneringen tidigare, så självklart finns det en respekt för dem. Det är ett spelande lag som blandar i sitt presspel mellan lågt och högt samtidigt som de är skickliga med boll. Samtliga spelare på planen roterar på fyra och har en spets. 

Vad krävs av er för att besegra dem?

– Fokus. Om vi gör som vi sagt under hela matchen kommer det gå vägen. Vi vet vad vi är kapabla till och har en väldigt hög nivå som måste uppnås.

FC Vytis–Hammarby har avsparkstid 19.00 – och kommer även att sändas.