Hammarby föll mot FC Vytis – utslaget ur Champions League

0
Hammarby Futsal
Foto: Isopeter

Det blev bara en match för Hammarby i årets upplaga av Champions League. Litauiska FC Vytis blev en för svår motståndare – och man föll med 3-1 (3-1).

Champions League är i år, precis som allt annat i samhället, inte riktigt som vanligt. I och med Corona-pandemin tvingades Uefa ändra om – och istället spelas turneringen den här säsongen som utslagsmöten hela vägen fram till ett avgörande finalspel om åtta lag.

Hammarby klev under tisdagen in i Preliminary round, som därmed spelades som en enda match istället för ett helt gruppspel. Man ställdes borta mot den litauiska mästaren FC Vytis.

Redan från start syntes det tydligt varför hemmalaget inför det här mötet setts som en stor favorit. Vytis stod för allt bollinnehav och likaså chansskapandet framåt, även om man hade svårt att komma till de riktigt heta chanserna.

Istället handlade det om att stå rätt i defensiven för Hammarbys del, för att sedan kunna ställa om eller hitta en längre boll mot sin pivot.

Just den långa bollen, i det här fallet mot Özgur Yasar, lyckades man väl med i matchens sjätte minut. Den rutinerade pivoten sög ned bollen, höll undan sin försvarare innan han sedan också slutligen vände om och gick på skott. Ett skott som satte Hammarby i en tidig och oväntad ledning.

Hammarby försvarade sig väl och det syntes tydligt att man pluggat in sin motståndare väl. Men FC Vytis var skickliga och skapade mer än ofta oreda hos Bajen. Det skulle också ge laget både ett kvitteringsmål och därefter också ett 2-1-mål. Man utnyttjade ett ibland för bolltittande gäng spelare hos gästerna.

Innan pausvilan kom också 3-1.

I den andra halvleken reste sig Hammarby och kunde för första gången i den här matchen också börja skapa ett organiserat anfallsspel där man också vann en hel del fasta situationer.

Man jagade ett reduceringsmål länge och väl – men olyckligtvis ur svenska ögon sett utan resultat. Den allra bästa chansen till ett mål som då skulle skaka lite liv i matchen fick Gabriel Diaz från nära håll när några få minuter återstod av matchen. Men det ville sig inte riktigt.

FC Vytis vann det här mötet med 3-1 och avancerar därmed vidare till en 16-delsfinal. Hammarbys äventyr i Champions League är över. För den här gången, åtminstone.