Genomgång: Så var omgång 13 i SFL

0
Örebro FC
Foto: Örebro FC

Under lördagen fick man se mycket mål och många fina individuella prestationer i SFL:s omgång 13. Futsalmagasinets nye skribent Daniel Souza sammanfattar lördagens alla matcher. 

Borås AIK-Örebro SK Futsalklubb 3-6 (0-2)

I matchen mellan Borås AIK och Örebro SK fick man se ett hungrigt Örebro som bara körde över hemmalaget och fick spelet dit de ville. Efter 31 spelade minuter stod det redan 0-5 i resultattavlan för Örebro. Borås försökte dock hota ÖSK och de fick utdelning när Aleksandar Ceganjac reducerade både till 1-5 och 2-5. Sekunder senare lyckades Borås även reducera till 3-5. Men närmare än så kom man dock inte och Örebro satte spiken kistan genom Filipe Fumes när han gjorde 3-6-målet. 

I och med segern tog Örebro SK revansch efter en 3-4-förlust i det första mötet med Borås. Segern innebär också ÖSK är tabelltrea och man har endast två poäng upp till serieledarna AFC som körde över Libertà Futsal Club med 8-3. Borås ligger efter förlusten på en sjätteplats. 

IFK Uddevalla Futsal-Strängnäs Futsal Club 2-6 (0-2)

Strängnäs hade sju raka seger inför bortamatchen mot Uddevalla. Den åttonde raka segern blev ett faktum när Strängnäs blev för svåra för hemmalaget som fick se bortalaget leda med 3-0 efter 21 spelade minuter. Uddevalla reducerade dock till 1-3 genom Joakim Raisi. Men Strängnäs svarade tillbaka och gjorde 1-4, 1-5 och 1-6 på bara fem minuter. I den 32:a matchminuten kunde IFK Uddevalla dock reducera till 2-6, men närmare än så kom de inte och lagets femte förlust för säsongen var ett faktum. 

Strängnäs ligger på en fjärdeplats i tabellen medan Uddevalla ligger sjua. 

Örebro Futsal Club-Torslanda IK 6-2 (2-1)

Örebro studsade tillbaka efter förlusten med 7-2 mot IFK Göteborg senast när man vann mot Torslanda IK på hemmaplan. Det var hemmalaget som inledde bäst och kunde gå till pausvila med en 2-1-ledning efter mål av Fredrik Jonsson och Simon Chamoun. I den andra halvleken fortsatte Örebro att vara det bättre laget och efter 32 spelade minuter stod det 6-1 till hemmalaget. Torsland lyckades dock reducera till 6-2 med tre minuter kvar att spela av matchen, men några fler mål blev det ändå inte och Örebro tog en rättvis 6-2-seger.   

Libertà Futsal Club-Athletic FC Eskilstuna 3-8 (1-2)

Libertà åkte på sin tredje raka förlust när man gästades av AFC. Det blev en jämn första halvlek som slutade 2-1 till bortalaget. I den andra halvleken kom AFC mycket bättre ut och skapade många lägen som man förvaltade väl. Libertà hade svårt att stoppa AFC som vann stort med hela 8-3. Notera att AFC:s spelare Josef IBrahim stod för fyra mål.

I och med segern gick AFC förbi Hammarby (som kryssade borta mot IFK Göteborg) och tog över serieledningen.

IFK Göteborg Futsal-Hammarby IF FF Futsal 4-4 (1-3)

Matchen innehöll allt som hör en toppmatch till. Göteborg började bäst och kunde bara efter fyra spelade minuter ta ledningen. Men sedan släppte hemmalaget Hammarby in i matchen. Stockholm-laget tog vara på sina chanser och gick till pausvila med en 3-1-ledning. I den andra halvleken fortsatte båda lagen att bjuda på en bra match med många chanser åt båda håll. Efter 34 spelade minuter ledde Hammarby med 4-2. Göteborg svarade dock tillbaka och reducerade till 4-3 med två minuter kvar av matchen. Hemmalaget satte högre press på Hammarby och lyckades göra 4-4 i slutsekunderna. Läs mer om denna match här. 

Daniel Souza