Förre landslagsspelaren debuterade för AFC Eskilstuna i galna derbymatchen

0

Under söndagen tog AFC Eskilstuna emot Strängnäs FC hemma i Stiga Sports Arena. Denna toppmatch och rivalmöte bjöd på målfest där AFC kunde gå vinnande ur striden med hela 11-10. Ett galet resultat som gav AFC en skjuts i tabellen där man via segern tillfälligt tog över förstaplatsen.

För den uppmärksamme som bevittnade matchen så kunde man notera en ny spelare i hemmalaget, nämligen Dana Kuhi.

Dana Kuhi är den landslagsmeriterade spelaren som har representerat Örebro SK Futsal under flera säsonger, innan han inför nuvarande säsong inte fick förnyat kontrakt. Uttagningen mot Strängnäs FC som var hans debut i AFC är också hans första SFL-match sedan 11 december 2019 då hans dåvarande klubb ÖSK Futsal mötte Hammarby IF.

Dana Kuhi är inte den enda spelaren i AFC Eskilstuna som sätter en ÖSK-prägel på laget. Josef Ibrahim och Lukman Murad har också de representerat ÖSK och återfinns idag i AFC. Även tränaren Tekle Ghebrelul har ett förflutet i ÖSK.