RFL: Dubbla skrällar i Götaland

0

Under trettondags jul var Regionala Futsalligan tillbaka med tre nya matcher. Tidigare under veckan så hade ligan bjudit på en dunderskräll, och den aktuella omgången skulle följa upp detta med flera nya skrällar.

LÄS ÄVEN: Borås AIK skrällvann mot svenska mästarinnorna

RFL Svealand

Djurgårdens IF hade inte spelat en match sedan Lucia men trots den långa avbrottet så visade man inga tecken på ringrost utan man kunde ta en stabil seger mot jumbon Stockholm United FF. Det senare laget väntar fortfarande på att få spräcka sin poängnolla denna säsong.

Resultat

Stockholm United FF – Djurgårdens IF 1-5

RFL Götaland

Om Djurgårdens IF gjorde det förväntande i sin serie så skulle Götaland bjuda på det oväntade.

Borås AIK som i måndags lämnade jumboplatsen efter en skrällseger mot mästarinnorna IFK Göteborg, skulle själv åka på en skräll. Man gästade jumbon Svärtinge SK och hade en ledning på 2-0, som man sedan tappade till östgötskornas fördel som stod för en stark avslutning på matchen.

I Norrköping tog ett revanschsuget Ektorp FK emot Hittarps IK som hade stått för en stark säsong där man var obesegrade. Lagen hade dessutom mött varandra så sent som i förra omgången som Hittarp gick vinnande ur med 4-2.

Denna gång var Ektorp lite hungrigare och ville lite mer än sina skånska kollegor vilket resulterade i en 5-2-seger. Svärtinges och Ektorps segrar är duons första fullpoängare för säsongen som även betyder att Borås återigen petas ner till jumboplatsen.

Resultat

Ektorp FK – Hittarps IK 5-2

Svärtinge SK – Borås AIK 3-2