RFL-svepet från senaste omgången

0

Helgen bjöd på flera matcher i Regionala Futsalligan. Så här slutade dessa.

RFL Svealand

Under söndagen spelades det två matcher i Svealand där Djurgårdens IF tog emot Stockholm United FF, en match man bara skulle vinna men man fick kämpa för den. Inte förrän strax innan paus så skulle man få hål på det kämpande bortalaget där man gick till paus med 3-0. Matchen slutade 5-0 och trots att man fick kämpa så var man aldrig hotade.

Parallellt med matchen så tog Rågsveds IF emot Järla IF. I Rågsved debuterade stjärnduo Daniela Chamoun och Nazanin Vaseghpanah som så sent som förra säsongen spelade för just Järla.

Denna match vann Rågsved och i med att omgången är klar så står det klart att Djurgården, Rågsved, Järla och Örebro är klara för SM-slutspelet trots att det återstår några omgångar. Dock återstår det att se vilka placeringar respektive lag tar.

Resultat

Djurgårdens IF – Stockholm United FF 5-0

Rågsveds IF – Järla IF 3-1

RFL Götaland

Borås AIK som är det enda laget som har besegrat de regerande mästarna IFK Göteborg denna säsong, hade en tung vecka som inleddes med en storförlust mot GAIS Futsal.

Under helgen ville man ta revansch för nederlaget när man gästade Ektorp FK, och man startade bra med en 2-0-ledning. Denna ledning skulle man sedan tappa till hemmalaget som stod för en resolut insats där man var det starkare laget och som i och med detta kopplar greppet om den sista slutspelsplatsen.

Svärtinge SK gästades av IFK Göteborg och mästarinnorna fick gå till paus med ett oväntat underläge. Detta underläge vände man tidigt i andra halvlek och man kunde ta en skön seger.

Resultat

GAIS Futsal – Borås AIK 7-2

Ektorp FK – Borås AIK 7-3

Svärtinge SK – IFK Göteborg 1-5