Debutanten Rohman om att kallas: ”Kunde inte tro att det var sant”

0
Simon Rohman och Roberto dos Santos Goncalves. Foto: Torslanda IK

Då är det dags för årets första landslagssamling då herrlandslaget samlas på Bosön. Truppen innehåller några kända etablerade namn, men förbundskapten Matija Dulvat har även tagit ut ett flertal debutanter, däribland Torslanda IK-målvakten Simon Rohman.

– Det är något som jag har jobbat hårt för denna säsongen och att nå hit var verkligen en ära, säger Simon till Futsalmagasinet.

Herrlandslaget befinner sig på Bosön för årets första landslagsläger som pågår mellan 26 och 31 januari. 19 spelare är kallade och med på lägret finns det många nya ansikten som IFK Göteborgs Roberto dos Santos Goncalves, Borås AIK:s Eliot Sköld, William Lännholm och Simon Rohman från Torslanda IK.

Målvakten Simon Rohman kallades in efter att Martin Herlin utgått. 

– Jag kunde verkligen inte tro att det var sant, det kändes overkligt men allt var bara en ren lycka.

Simon gör alltså sitt första läger med herrlandslaget och målsättningen är glasklar.  

– Det känns fantastiskt bra, det är något som jag har jobbat hårt för denna säsongen och att nå hit var verkligen en ära. Målsättningarna är ju att försöka ta in och utvecklas så mycket som det går. Sen bara jobba vidare och förhoppningsvis får jag göra fler samlingar med herrlandslaget, säger Rohman som fyllde 20 år samma dag som inkallelsen:

– Ja exakt, så det kunde inte vara en bättre present!

LÄS MER: Landslaget möter svenska mästarna

Simon Rohman har sex landskamper med U19 på meritlistan och det är mycket han tar med sig därifrån och från SFL till herrlandslaget.

– Framför allt hur det är att spela i ett landslag, det är verkligen en stor skillnad i att spela i landslaget och klubblaget. Både psykologiskt och fysiskt. Samt att spela internationellt vilket också är en speciell känsla, det är också något jag tar med mig. 

Simon har fått vakta stolparna 65 gånger i Torslanda IK de senaste tre säsongerna och under denna säsong har han stått i samtliga matcher och gjort även ett mål. 

– Det har betytt mycket för mig att tillhöra Torslanda och Avenyn United som laget hette innan. Det är klubben som lärt mig mycket i mina år som futsalspelare och tagits mig till att just göra matcher i SFL.

Han känner en stor utveckling jämfört med sina andra två år i SFL.

– Jag utvecklas ständigt match för match och det har verkligen gett utdelning med de timmar man lägger ner på sporten.

Den duktiga målvakten vill ta ytterligare steg och mycket i det han vill förbättra är att försöka vara mer aggressiv i spelet, och värdera när man ska upp högt på planen eller hålla sig tillbaka.

För Simons klubblag Torslanda IK har det dock inte gått lika bra denna säsong i SFL då det har varit väldigt upp och ner periodvis. 

– Under vissa delar av säsongen har vi gjort det väldigt bra med en del vinster och lyckats stå upp bra mot topplagen även om det blev förlust. Sen har vi haft perioder då vi inte lyckades komma upp i nivå alls och det mesta gick ner för oss. Säsongen har ändå varit ganska turbulent för vår del så har vi startat upp något som kan verkligen byggas vidare på. 

Det återstår två matcher av SFL:s grundserie och laget ligger näst sist i tabellen med 17 poäng. Simon har svårt att säga vad de hade kunnat göra bättre. 

– Det är verkligen svårt att säga, men vår kämparglöd ända in i slutet måste ligga på topp inför varje match. Det är något vi kommer ta med oss till nästa säsong.

I och med att division 1-serierna ställdes in på grund av coronapandemin så väntar ingen nedflyttning för de två lagen längst ner i tabellen.

– Såklart är det en lättnad att vara klara för nästa säsong men vi jobbar och tror på vårt spel som vi har, vi tar match för match och går för att ta tre poäng.

Vad har du för målsättningar inför nästa säsong? 

– Såklart vill jag ta en slutspelsplats och gå för SM-guld, men också få göra fler samlingar med herrlandslaget är något som ligger högt upp på listan, avslutar Simon Rohman.

Se hela truppen nedan:

Målvakter:

 • Simon Rohman, Torslanda IK
 • Viktor Jansson, Tornion Palloveikot
 • Viktor Sääf, Borås AIK

Utespelare:

 • Petrit Zhubi, IFK Göteborg
 • Flamur Tahiri, IFK Göteborg
 • William Lännholm, Torslanda IK
 • Lukman Murad, AFC Eskilstuna
 • Viktor Mossberg, Skoftebyns IF
 • Yanku Marrah, Strängnäs FC
 • Liridon Makolli, Hammarby IF
 • Elliot Sköld, Borås AIK
 • Donat Gashi, AFC Eskilstuna
 • Roberto Dos Santos Goncalves, IFK Göteborg 
 • Gabriel Diaz, Hammarby IF
 • Adnan Cirak, Örebro SK
 • Simon Chamoun, Örebro SK
 • Alan Arslan, Hammarby IF
 • Ayoub Abassi, AFC Eskilstuna