Ikväll kan Borås bli slutspelsklara

0
Foto: David Gerd och Krister Melin

Tidigare under veckan säkrade Örebro FC sin plats i SM-slutspelet, detta efter att ha besegrat Strängnäs FC med 2-1.

Nu när ligans 21:e omgång fortsätter under lördagen så kan den den åttonde och sista slutspelsplatsen säkras när Norrköping FK tar emot IFK Göteborg hemma i Åby Arena, där Borås AIK hoppas få hjälp av sina kollegor från Västsverige.

LÄS ÄVEN: Örebro FC klara för slutspel

Norrköping ligger med två omgångar kvar av grundserien nia i tabellen med sex poäng upp till Borås AIK, och man har en uppförsbacke som är brantare än Yxbacken. För att östgötarna ska lyckas nå slutspel så måste man vinna sina återstående matcher samtidigt som Borås inte får ta någon poäng. Man har också 11 minusmål samtidigt som Borås har 10 plusmål i målskillnaden.

Inför matchen mot IFK Göteborg så saknar man kvartetten Azad Eliassy, Jakob Magnusson, Almin Masic samt Kristian Issa som alla är avstängda. IFK Göteborg får i sin tur klara sig utan Petrit Zhubi som även han är avstängd.

Skulle dock Norrköping vinna ikväll så får Borås chansen till att säkra sin slutspelsplats på tisdag då man gästar Libertá FC.

Matchen mellan Norrköping FK och IFK Göteborg spelas klockan 19.00.