Djurgårdens irritation mot förbundet: ”Kan inte tänka mig en annan serie i världen med vårt upplägg”

0
Foto: Krister Melin

Under söndagen avslutades RFL för både Svealand och Götaland där den kanske hetaste matchen utspelade sig i huvudstaden när Djurgårdens IF kammade hem seriesegern efter ha besegrat Järla IF med 7-5-seger. En match som man hade 5-0 men trots att Järla började nosa med bland annat jokerspel så var hemmalaget aldrig riktigt hotade.

Benjamin Namini, tränare i Djurgården kände sig nöjd med segern efter matchen.

-Jag tycker att vi gör oerhört stark första halvlek, vi följer matchplanen till punkt och pricka. Vi tar en ytterst rättvis 4-0-ledning i halvtid och fortsätter att jobba in det med 5-0 direkt i uppstarten av andra halvlek. Sen blir det mer hawaii-spel när Järla går ner i jokerspel och det ska vi hantera bättre, det måste vi bli bättre på för där skapas det lite för mycket chanser åt Järlahållet tycker jag, säger han till Futsalmagasinet och fortsätter att berömma sitt lag:

-Vi har en extremt fin högstanivå med det trygga spel vi visade upp så känner jag mig harmonisk nu när vi går in i slutspelet. Det känns bra och jag tror att vi har fått en del motståndare att börja oroa sig för oss.

LÄS ÄVEN: Så slutade sista omgången i RFL

Nu väntar slutspel och Norrköpingslaget Ektorp FK för Djurgårdens IF, ett reprismöte från förra säsongen då lagen mötte varandra i just kvartsfinalen. Detta möte vann Djurgården med 11-0 respektive 13-4.

-Det enda trevliga med den lottningen är att det är en kortare resa. Det finns inga lätta motståndare nu när vi är åtta lag kvar och Ektorp har garanterat tagit ett steg sen förra året så det kommer att krävas en del jobb från oss för att hålla detta favoritskap.

Något avslutande?

-Vi har ett konstigt landslagsläger(9-14 februari) och jag har svårt att förstå den. Ektorp som vi ska möta spelade klart sin serie 31 januari och har tre fria veckor att bygga något mot oss, och de har inga spelare i landslaget. Vi åandra sidan måste skicka tre spelare(Madeleine Stegius, Malin Broberg och Rebecca Rolin) och vi skickar med all glädje spelare till landslaget.

Namini utvecklar sitt resonemang:

-Det jag ifrågasätter är planeringen av ett landslagsläger mellan sista spelomgången och ett slutspel. Jag kan inte tänka mig en annan serie i världen där vi pratar högstaligan som har vårt upplägg. Det blir en konstig uppladdning för oss. Vi ska ladda upp för en kvartsfinal där vi har spelare borta under veckan, och vi vet inte vilket skick de kommer tillbaka i efter vad jag förväntar mig ett intensivt landslagsläger med nya förbundskaptener. Vi vet inte om de kommer att vara i spelskick på måndag när vi går i träning med dem. Det skapar huvudbry medan Ektorp har tre veckor i lugn och ro att träna och analysera och bygga upp en matchplan.

Slutspelet i RFL inleds 20-21 februari.