Yasar inför mötet med Örebro FC: “De kommer försöka stänga vårt pivotspel”

0

Regerande svenska mästarna Hammarby IF spelar kvartsfinalrepris mot Örebro FC när SM-slutspelet drar igång till helgen. 

– De har haft en bra säsong där några individuella spelare sticker ut, men vi ska sätta stopp för dem, säger Hammarby-spelaren Özgür Yasar till Futsalmagasinet.

Då är det snart dags igen för SM-slutspelet och till helgen väntar ett riktigt spännande möte mellan Hammarby IF och Örebro FC som också möttes i kvartsfinalen förra året. Där Hammarby gick vidare efter en 5-0-seger i returmötet.

Nu är det en ny historia som ska skrivas och Hammarby-spelaren Özgür Yasar ser fram emot helgens batalj. 

– De kommer försöka stänga vårt pivotspel och vänta in våra misstag för att vara snabba i omställningsspelet, säger Özgür och fortsätter:

– De har haft en bra säsong där några individuella spelare sticker ut, men vi ska sätta stopp för dem.

Hammarby IF kom tvåa i SFL:s grundserie där man fick se Örebro SK gå om och vinna grundserien i den sista omgången när man förlorade hemma mot Borås AIK med 7-2. 

– Vi startade matchen bra och hade bud på flera mål tills Borås kvitterade, matchbilden ändrades till Borås favör där små marginaler gjorde så att vi tappade matchen helt.

Özgür sammanfattar grundserien som upp och ner där laget inte var påkopplade i början av säsongen men som blev starkare och starkare för varje match. Han säger dock att laget tappade igen i slutet av grundserien. 

– Det kändes som att vi hade mer fokus på slutspelet än på själva serien som fortfarande pågick.

Yasar tycker att man ska ta med sig lagsammanhållningen och matcherna mot topplagen där de har presterat till slutspelet.

– Vi är ett gäng som trivs med varandra och är trygga tillsammans därför backar vi upp varandra i med och motgång. 

Han fortsätter: 

– Allt kan alltid förbättras och utvecklas både framåt och bakåt. Dock behöver vi hitta tillbaka till maskineriet som vi är.

Özgür Yasar har varit borta i tio månader och när han var tillbaka i SFL levererade han direkt, men i de sista omgångarna gick det lite upp och ner för honom. 

– Det gick riktigt bra redan från början men på slutet av serien har jag känt mig sliten och behövt längre tid att återhämta mig mellan matcherna. 

Yasar har spelat 14 matcher och gjort tio mål under grundserien och nu är han laddad till slutspelet där han hoppas kunna prestera ännu bättre.

– Absolut, jag vet att vissa målchanser som jag har fått under matcherna borde resulterat i mål och mitt defensiva spel behöver förbättras.

Målsättningen inför slutspelet är glasklar.

– Vi ska vinna SM-guld, avslutar Özgür Yasar.

LÄS ÄVEN: Historiskt slutspel väntar Hittarps IK