Fördel Järla inför kvartsfinalreturen

Under lördagseftermiddagen inleddes damernas SM-slutspel där Hittarps IK gjorde debut i detta sammanhang, där man tog emot Järla IF hemma i Mariahallen.

Inledningen på matchen skulle bjuda på allt annat än slutspelstakter. Det var en chansfattig inledning där Järla rullade boll och hade svårt att öppna upp Hittarp som mest positionerade sig på egen planhalva och de gjorde det väl.

LÄS ÄVEN: Stor fördel för Djurgården i kvartsfinalen mot Ektorp

Efter åtta minuter fick man hål på hemmalaget efter en lyftning som sedan förvaltades väl av Kiryo i Järla. Kort därefter utökas denna ledning. Hittarp som därefter lyckas lyfta sig och reducering kom efter att man fått en frispark som man förvaltade genom att pricka krysset, men Järla kunde återigen utöka sin ledning och gå till paus med 3-1.

I andra halvlek fick Hittarp in en tidig reducering vilket skulle visa sig vara det enda målet som producerades under andra halvlek.

RFL-slutspel: Kvartsfinal 1

Hittarps IK – Järla IF 2-3 (1-3)

Målen, Hittarp: Mia Westerblad, Isobel Maria Aguliar

Målen, Järla: Susan Kiryo, Veronica Nyström, Natalia Fuentes,