Bekväm resa för Djurgården – vann med tvåsiffrigt

0

Under förra säsongen när Ektorp FK och Djurgårdens IF mötte varandra i slutspelets förstarunda så blev det en ensidig historia där det sistnämnda laget gick vidare till semifinal efter totalt 24-4 på två matcher.

LÄS ÄVEN: Fördel Järla inför returen

När lagen under lördagskvällen mötte varandra i det första kvartsfinalmötet så var mycket sig likt, där Djurgården bara behövde cirka en minut på sig för att få hål på Ektorp som ställde upp med ett tunt lag.

Trots detta så gav hemmalaget motstånd i några minuter innan de finaltippade gästerna trummade på och kunde gå till paus med 10-1. Andra halvlek handlade mest om att spela av matchen och mycket ska till för att Djurgårdens IF ska tappa detta överläge i returen. Ektorp ska dock ha beröm för att de kämpade på trots uppförsbacken.

Matchfakta

RFL-slutspel: Kvartsfinal 1

Ektorp FK – Djurgårdens IF 1-14(1-10)

Målen, Ektorp: Lydia Vaggelyr

Målen, Djurgården: Matilda Stegius 3, Madeleine Stegius 4, Shamiram Yakob 2, Rebecca Rolin 2, Malin Broberg, Emelie Brodin, Linda Lundström

MISSA INTE: Malin Broberg pratar om sin debutsäsong i Djurgården