Örebro vill ta revansch på Blåvitt: ”Vi är mer förberedda i år”

0

Föregående säsong vann IFK Göteborg SM-guldet för damer när man besegrade GAIS Futsal i finalen, vilket var en trendbrott då guldet de fem tidigare säsongerna hade tillhört huvudstaden. Blåvitts resa till guldet startade i kvartsfinalen då man slog ut Örebro FC med totalt 7-5 men deras enda förlust under slutspelet kom i det första mötet då Örebro vann med 4-1.

Nu cirka ett år senare så möts man igen i SM-slutspelet och i kvartsfinalen. Full med ny energi och revanschlust så hoppas Emma Tivemo och hennes lagkamrater på att kunna skrälla mot de regerande mästarinnorna.

– Det känns kul att det är dags för slutspel igen, vi har velat få revansch sedan förra året när vi åkte ut i kvartsfinalen. Det är det här vi längtat efter så det ska bli kul att det drar igång på söndag, säger Tivemo till Futsalmagasinet.

LÄS ÄVEN: Nanna Jansson tillbaka på allvar

Örebro tog sig till slutspel som sista lag där man kom fyra i RFL Svealand. Man inledde serien med två förluster men började sedan hitta rätt trots prestationer av blandad mått och man avslutade serien med en fin 6-2-seger mot Rågsveds IF som kom trea i tabellen. Tivemo ser ljusglimtar i laget och ser också potential för förbättring.

– Jag tycker ändå att säsongen har varit bra, trots uppehållet som blev efter två spelade matcher och att resultaten haft en blandad karaktär. Vi har som sagt blandat och gett en del, släppt in en del enkla mål och missat en del enkla chanser som blivit avgörande. Men trots det så har vi hela tiden fortsatt utveckla det som varit bra i vårt spel och försökt förbättra det som varit mindre bra. Jag tycker att det funnits riktigt bra sekvenser under de senaste matcherna och att formen har börjat stiga, men vi vet att vi har ännu mer att ge.

Hur går tankarna inför kvartsfinalen mot IFK Göteborg?

– Det ska bli spännande att möta IFK Göteborg igen och få revansch från förra årets slutspel, då vi vann den första matchen men förlorade den andra och åkte ut, säger hon och fortsätter:

– Jag skulle säga att vi är mer förberedda i år jämfört med förra året. Vi har mött bättre motstånd i serien den här säsongen jämfört med förra och vet vad som krävs av oss för att vi ska kunna vinna mot bättre lag. Det gäller att vi är fokuserade på uppgiften och gör allt vi kan för att vinna så ska det nog gå vägen.