Hammarby vidare till semifinal – oavgjort räckte i het tillställning

0
Hammarby Futsal
Foto: Isopeter

Under fredagskvällen smygstartade returen i herrarnas SM-kvartsfinal där svenska mästarna Hammarby IF blev första lag att kvalificera sig till semifinal. Man vann första mötet med 2-1 så utgångsläget såg bra ut för bägge lagen.

Första halvleken i Eriksdalshallen skulle inte gå till historien som den chansrikaste. Det var två organiserade lag som i stora drag inte släppte till mycket och de gånger man skulle visa upp mänsklighet i defensiven med bjudningar så fanns det oftast en uppoffrande utespelare eller målvakt som räddade upp dem potentiell målchanserna.

LÄS ÄVEN: Gäller bortamålsregeln ?

Gästerna stod för halvlekens enda mål som kom efter knappt nio minuter där Caliskan i målet startade igång anfallet med ett utkast till Rodriguez som i sin tur väggar med Johnsson vilket leder till ett avslut som slank in innanför den vänstra stolpen.

I andra halvlek kopplar hemmalaget upp sig chansmässigt och nästan tolv minuter in i halvleken får man belöning för mödan när Pahlevan kvitterar.

I detta läge var Hammarby semifinalklara då man hade 3-2 i totalen, och med fem minuter kvar i matchen försökte Örebro på sig jokerspel där Caliskan följde med upp i offensiven. Man lyckades dock inte få in det målet som krävdes för att hålla matchen vid liv utan Hammarby höll undan och är därmed klara för semifinal.

Matchfakta

SFL-slutspel: Kvartsfinal 2

Hammarby IF – Örebro FC 1-1 (0-1)

Målen, Hammarby: Peiman Pahlevan

Målen, Örebro: Henrik Lara Rodriguez

Hammarby vidare till semifinal efter totalt 3-2.