Ett positivt och ett negativt besked i ÖSK – målfarlige brassen lämnar

0
Foto: Krister Melin och David Gerd

Säsongen är över sedan ett antal veckor tillbaka. Hammarby IF försvarade sitt SM-guld efter en nervkittlande final som gick till straffläggning.

För Örebro SK Futsal som säsongen innan hade missat slutspelet, stod för en riktig succésäsong där man vann SFL och tog sig till final där man föll mot ovannämnda Hammarby.

Trots besvikelsen över nederlaget så har man redan börjat blicka framåt mot en ny säsong och den första pusselbiten i lagbygget är redan klar i huvudtränaren Francis Maciel Da Costa som har valt en fortsättning som sträcker sig över en tvåårsperiod. 

LÄS ÄVEN: Förre landslagsspelaren klar för FC Lidköping United

Maciel da Costa kom till ÖSK inför säsongen och hade innan dess tränat lag som FC Rosengård och Skoftebyns IF.

– Vi är väldigt nöjda med att ha förlängt vårt samarbete med huvudtränaren Francis Maciel da Costa, efter gångna säsongens fina resultat och framfart var det ganska givet att vi i ÖSK Futsal skulle fortsätta vår väg tillsammans med Francis, säger Victor Huerta, futsalansvarig i ÖSK till klubbens hemsida.

Succétränaren själv känner stor besvikelse över finalförlusten men ser samtidigt fram emot fortsättningen i ÖSK.

– Jag är fortfarande lite besviken över att vi förlorade SM-finalen för några veckor sedan, men när det gäller straffar kan allt hända och det är som det är. Nu är jag klar för två nya år i ÖSK Futsal och det känns bra att stanna i klubben, ÖSK kommer fortsätta satsa och jag är jätteglad att vara en del av den utvecklingen, säger Maciel da Costa.

Brassen lämnar

Om förlängningen av Francis Maciel Da Costa var ett positivt besked så skulle man sedan drabbas av ett dystrare sådant i Maicon Tauan som väljer att lämna ÖSK Futsal efter en säsong.

Den skicklige brassen som kom till ÖSK från Skoftebyns IF stod för en fin säsong där han bland annat mäktade med 33 mål vilket bidrog till att man vann SFL samt nådde SM-finalen och kammade hem silvret.

– Tauan har verkligen levererat i ÖSK-tröjan den gångna SFL-säsongen och det är klart att vi ville behålla honom. Vi kom rätt långt i förhandlingarna och var i stort sett överens om ett nytt kontrakt, men Tauan backade ur i sista stund. Det är klart det är tråkigt och vi tappar en jättebra spelare, men sådant är futsallivet och det är bara att acceptera, säger bland annat Victor Huerta till klubbens hemsida.

MISSA INTE: Nima Kadivar efter IFK Göteborgs SM-guld

MISSA INTE: Daniel Blanco efter bajens SM-guld