Nådde semifinal – här är nästa steg för Strängnäs

Till kommande säsong kommer Svenska Futsalligan att få en ny bekanting med anor som sträcker sig över hundra år tillbaka i tiden.

För över två veckor sedan så gick förra säsongens semifinallag Strängnäs FC ut med ett pressmeddelande att man tillsammans med den lokala division 6-fotbollsklubben Stallarholmens SK avsedde att göra en föreningsfusion, vilket innebar att man slår ihop föreningar där Strängnäs under Stallarholmens namn kommer att ha en egen futsalsektion.

MISSA INTE: Tränaren lämnar Hammarby

– Sporten futsal växer så den knakar runt om i landet och vi i Strängnäs FC har länge haft ambitioner om att utveckla vår barn & ungdomsverksamhet men även damlagsverksamhet. Men den lilla organisation vi besitter är det inte genomförbart på egna ben. I och med denna fusion så kommer vi kunna utveckla svensk och sörmländsk futsal på det sättet vi vill. Vi får tillgång till en redan befintlig organisation i Stallarholmens SK och ett kansli som kommer backa upp oss i vår fortsatta satsning mot toppen. Vi har tagit oss till topp-4 i Sverige och behöver nu blicka vidare uppåt på alla fronter. Nu ska vi växla upp sportsligt och även föreningsmässigt, sade Robin Rosenstam, klubbchef i Strängnäs FC i pressmeddelandet.

Nu har Svenska Fotbollsförbundets tävlingkommítte godkänt att Stallarholmen kommer att inneha SFL-platsen kommande säsong, vilket samtliga SFL-klubbar har blivit informerade om.

Kort om Stallarholmens SK

Stallarholmens SK bildades 1920 och namnet anspelar sig på den tätort och halvö med samma namn som finns i Strängnäs kommun. Klubben har under sin resa haft namn som Selaö BK, Selaö IF samt Stallarholmens AIK.

Stallarholmens SK beskrivs idag som en breddförening med herrfotboll och damfotboll på lägre nivå samt ungdomsverksamhet.

Mer om klubben här

LÄS ÄVEN: Positivt och negativt besked i ÖSK Futsal

LÄS ÄVEN: Förre landslagsspelaren klar för division 1-klubben

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img