Hammarby värvar från konkurrenten

0
Hammarby Futsal
Foto: Isopeter

Stora delar av truppen är spikad och bortsett från en junior som flyttades upp till a-truppen så har nyförvärven lyst med sin frånvaro i Hammarby IF, men nu är det första nyförvärvet klart.

MISSA INTE: Svensk futsal står inför ett vägskäl

Under föregående veckan presenterades det första nyförvärvet för de regerande svenska mästarna och spelaren det handlade om var Alexander Browne som debuterade i SFL förra säsongen när han kom till Strängnäs FC som numera heter Stallarholmens SK. I Strängnäs blev det 4 mål på 21 matcher i SFL, slutspel inräknat.

Alexander Browne. Foto: Hammarby IF

I Hammarbylägret är man förstås nöjd och sportchefen Jocke Eriksson beskriver nyförvärvet som en kvick och teknisk spelare som man hoppas kunna se mer utveckling av.

Browne berättar själv om vad som fick han att välja Hammarby, där han bland annat nämner sitt förflutna.

– Jag har spelat fotboll för Hammarby när jag var yngre, så valet var självklart när Hammarby kontaktade mig och visade intresse. Jag ville fortsätta spela futsal, men i mitt huvud fanns kanske inte just Hammarby med i planen. Jag blev lite överraskad när ni hörde av er. Men för att svara helt på frågan så vill jag vara med och ta ännu ett SM-guld till Söder, helt klart, säger han bland annat till Hammarbys hemsida.

LÄS ÄVEN: Så spelas division 1 nästa säsong

LÄS ÄVEN: Så spelas RFL nästa säsong