Borås besegrade Torslanda

0
Alexander Elmström. Foto: Krister Melin

Borås AIK tog en komfortabel 6-3-hemmaseger mot Torslanda IK på torsdagskvällen och tog därmed säsongens första trepoängare. 

Den andra omgången av SFL tjuvstartade på torsdagen när Borås och Torslanda mötte varandra i Boråshallen. Båda lagen förlorade i SFL-premiären och jagade säsongens första seger, och detta var också Borås andra raka hemmamatch.

MISSA INTE: Holmén tillbaka i Torslanda IK

Borås tog ledningen efter bara 21 sekunder genom Hassan Najafi och fyra minuter senare utökade hemmalaget ledningen till 2-0 genom målkungen Alexander Elmström. Torslanda reducerade till 2-1 i den 16:e minuten genom Patrik Falk som gjorde sitt andra mål för säsongen. Några sekunder senare gjorde Borås 3-1 och med 16 sekunder kvar av den första halvleken reducerade Torslanda igen till 3-2.  

Borås fortsatte att vara det bättre laget i den andra halvleken och gjorde 4-2 genom återigen Alexander Elmström som har nu gjort 24 mål på 25 matcher i Borås-tröjan. I den 28:e minuten utökade hemmalaget ledningen till 5-2. Torslanda lyckades reducera till 5-3 men Borås satte spiken i kistan när Hassan Najafi tryckte in 6-3-målet. 

I och med segern ligger Borås femma i tabellen medan Torslanda ligger näst sist med noll poäng efter två spelade omgångar. Borås spelar igen den 2 oktober borta mot de regerande svenska mästarna Hammarby IF och Torslanda tar emot Stallarholmens SK den 3 oktober.

Matchfakta 

Svenska Futsalligan

Borås AIK – Torslanda IK 6-3 (3-2)

Målen, Borås: Alexander Elmström 2, Hassan Najafi 2, Enes Poyraz, självmål

Målen, Torslanda: Patrik Falk, Edward Holmén, William Lännholm