Fjärde raka segern för ÖSK Futsal

0
Foto: Krister Melin

Under söndagen bjöd Svenska Futsalligan på fyra matcher och dagen inleddes med ett toppmöte mellan IFK Göteborg som tog emot serieledarna Örebro SK Futsal som inför mötet hade full poängpott.

Publiken som hade tagit sig till Lundby Strand fick verkligen valuta för entrépengarna och dem bjöds på en målrik första halvlek där bägge lagen hade sina stunder där man blixtrade till offensivt.

MISSA INTE: IFK Uddevalla fortfarande obesegrade

Gästerna från Närke skulle tidigt rivstarta matchen där Berisha stod för målskyttet som ett resultat av ett anfall där han tog en retur från distans. Lite senare ökar man på ledningen efter att ha kommit i en omställning där Mieli enkelt kunde slå in bollen i mål.

Kort därefter skulle Rossi reducera för sitt Göteborg men Berisha svarar med en snabb replik och gör direkt 3-1. Det skulle sedan bli ytterligen några mål där ÖSK kunde gå till paus med en ledning på 5-4.

I andra halvlek började hemmalaget att öka på och efter fyra minuter kvitterade man och därmed så hade man fullbordat sin uthämtning från 2-5 till 5-5. Detta var i övrigt en halvlek som bjöd på många varningar och många fouls men när andra halvleken kommit halvvägs så kunde ÖSK återigen ta ledningen.

Med fyra minuter kvar försökte hemmalaget på sig jokerspelet men ÖSK tvingade målvakten in i målet igen och ett ögonblick senare gör Bebé sitt tredje mål för dagen. Detta blev också det sista som hamnade i målprotokollet och i och med detta så är ÖSK Futsal fortfarande obesegrade med full pott.

Matchfakta

Svenska Futsalligan

IFK Göteborg Futsal – Örebro SK Futsal 5-7 (4-5)

Målen, IFK: Emilio Rossi 2, Fehim Smajlovic 2, Edin Filipovic

Målen, ÖSK: Senad Berisha 2, Leonardo Mieli, Washington Luis, Bebé Da Silva Junior 3