Seger för IFK Göteborg i RFL-premiären

0
Foto: Krister Melin

IFK Göteborg är regerande svenska mästare de två senaste säsongerna men till denna säsong har dem genomgått en del förändringar.

Guldtränaren Nima Kadivar har lämnat för en spelarkarriär i Örebro FC. Frida Lundblad har lagt av och istället blivit sportchef. Nanna Jansson och Amanda Olsson har blivit utlandsproffs och Moa Glans har lämnat för rivalen GAIS Futsal.

Tunga tapp men man har dock fått in nya namn och en ny tränare i Fredrik Hermansson och under lördagen började en ny resa med slutspel i siktet.

LÄS ÄVEN: Jokkmokk lämnar division 1

Motståndet i RFL-premiären var Ektorp FK som kom till Lundby Strand med en tunn trupp och trots detta så störde man Göteborg länge. Dem inledde matchen med jokerspel och mixade upp detta med ett bra försvarsspel mot hemmalaget. En omställning i matchminut 8 gav Ektorp en chockartad ledning.

Göteborg skulle sedan lyckas gå till paus med ett likaläge och i andra halvleken tog man ledningen, något som bara höll sig i ett par minuter. Med sex minuter kvar av matchen lyckades dem sedan få in två mål på kort tid vilket gav segern.

Matchfakta

RFL Götaland

IFK Göteborg Futsal – Ektorp FK 4-2 (1-1)

Målen, IFK: Pernilla Johansson, Josefin Wiklund, Madeleine Mårtensson, självmål

Målen, Ektorp: My Malmström, Selma Sijaric

LÄS ÄVEN: Landslagspelare till RFL-klubb