Storseger för IFK Göteborg i Örebro

Under söndagen spelades det en match i svenska Futsalligan mellan topplaget Örebro FC som tog emot IFK Göteborg hemma i Gamla Idrottshuset.

På planen fanns bland annat Petrit Zhubi med i IFK Göteborg. Det skulle dröja ungefär nio minuter ni i den första halvleken innan de första armarna kunde resa sig och det var Göteborg som fick göra detta då man tog ledningen genom landslagsmannen Dos Santos Goncalves.

Blåvitt ökade sedan på sin ledning efter ett fint spel men i slutet av första halvleken reducerar Örebro efter en frisparksvariant där ett hårt avslut från Johnsson hittar nätet.

MISSA INTE: Blandade resultat för undre halvan i SFL

Göteborg som gjorde en fin första halvlek fortsatte med detta och kunde öka på sin ledning vid två tillfällen och med elva minuter kvar satsade Örebro på jokerspel, men detta resulterade i baklängesmål. Slutresultatet blev 8-1 till Göteborgs favör.

Segern innebär att Göteborg lämnar sjundeplatsen och avancera uppåt i tabellen där man just nu parkerar på en femteplats. Örebro är fyra.

Svenska Futsalligan

Örebro FC – IFK Göteborg Futsal 1-8(1-2)

Målen, Örebro: Fredrik Johnsson

Målen, IFK: Roberto Dos Santos Goncalves, Edin Filipovic 2, Emilio Rossi 3, Haidar Bejan 2