Blandade resultat för bottenhalvan i SFL

0
Foto: Krister Melin

Det har spelats SFL-matcher under helgen där söndagen bjuder på ett profilmöte mellan Örebro FC som möter IFK Göteborg hemma i gamla Idrottshuset.

I övrigt så har det varit viktiga matcher för dem lag som krigar om den sista slutspelsplatsen samt nedflyttning och några av lagen i denna region fick med sig positiva resultat.

MISSA INTE: Hammarby föll i den avslutande Champions League-matchen

Norrköping FK och AFC Eskilstuna hade både två fyra poäng samt en identisk målskillnad när lagen mötte varandra i fredags, en match som Norrköping vann med 6-1 efter att ha fått in en växel i andra halvlek.

Storsatsande Skoftebyns IF som har haft en mindre rolig säsongsinledning fick med sig en hemmaseger mot Borås AIK i en match där man fick jaga i underläge, och precis som Norrköping så får man in en växel i slutet av matchen som slutade 8-5. Segern innebar att Skoftebyn avancerar mot mot slutspel medans Borås har tappat slutspelsplatsen.

För jumbon Libertá FC så blev det en ny förlust, denna gång mot topplaget Stallarholmen som vann med 5-1. För Stallarholmen så gjorde Adnan Cirak två mål varav den ena kom på straff. För Libertá så var detta deras sjunde raka förlust men det börjar gå åt rätt håll för dem där siffrorna börjar att gå åt rätt håll. Kommer första poängen snart?

Torslanda IK som även dem ligger under slutspelsplats föll mot serieledaren ÖSK Futsal med 9-0.

Matchfakta

Svenska Futsalligan

Norrköping FK – AFC Eskilstuna 6-1 (1-1)

Målen, Norrköping: Shaalan Bittar, Daniel Matkovic, Azad Eliassy, Sanel Hamzic, Rafael Kivitz, Johan Roxström

Målen, AFC: Rami Ohara

Skoftebyns IF – Borås AIK 8-5 (2-3)

Målen, Skoftebyn: Maicon Tauan 3, Andy Montoya, Lavdim Azemi, Krister andersson, Jesper Thorsell, Claudio Ricardo Dos Santos

Målen, Borås: Alexander Elmström 2, Arjan Mostafa, Alen Krasnici, Enes Poyraz

Libertá FC – Stallarholmens SK 1-5 (1-1)

Målen, Libertá: Gzim Istrefi

Målen, Stallarholmen: Milkyas Andue 2, Slaven Novoselac, Adnan Cirak 2

LÄS ÄVEN: Andra raka segern för GAIS Futsal