Hammarby tar uppehåll som ny serietvåa

Det råder landslagsuppehåll i SFL och för Hammarby IF känns detta extra skönt. De regerande mästarna har haft en intensiv säsongsinledning med bland annat två Champions League-kval varav det senaste skedde i slutet av förra månaden.

Senaste matchen var dock i söndags där man besegrade Skoftebyns IF med 2-0 hemma i Eriksdalshallen, en seger som gör att man parkerar på en andraplats i tabellen.

Trots den intensiva perioden samt två bortfall av Gabriel Diaz och Alan Arslan som var avstängda, så visade man inga trötthetstecken. Hemmalaget stod istället för fint bollinnehav mot Skoftebyn som fick positionera sig.

Halvvägs i halvleken blandas och ges det med ett böljande spel från bägge lagen som har sina chanser. Trots detta så förblir halvleken mållös.

MISSA INTE: Storseger i premiären för hammarbys damlag

Några minuter in i andra halvlek skulle matchens första jubel komma när Makolli gav Hammarby ledningen. Skoftebyn hade efteråt ett par hyggliga chanser men det vill sig inte riktigt.

Istället så skulle Hammarby öka på sin ledning genom Browne, detta efter en omställning där Ayranci i målet står för förarbetet med sina soloruscher. I slutet av matchen försökte Skoftebyn på en forcering med jokerspel men resultatet stod sig.

Nästa match för Hammarby är den 20 November. Då möter dem tabelltrean IFK Uddevalla. Bägge lagen har en match mindre spelad i SFL.