Bästa tänkbara start för Hammarbys damlag

0
Foto: Isopeter

Inför säsongen 2016/17 startade Hammarby IF igång ett futsallag som fick wildcard till division 1. Laget som spelade var en blandning av erfarna futsalspelare och tidigare hammarbyspelare.

Resultatet blev avancemang till SFL och sedan dess har man vunnit två SM-guld och ett silver i prisskåpet. Nu hoppas man kunna göra en liknande resa med sitt nystartade damlag som lanserades i våras där RFL är det första målet.

Under söndagen hade man seriepremiär i division 1 mot Lindhagens FF och vilken fest det blev för det nykomponerade laget som bland annat består av meriterade landslagsspelare som Louise Schillgard och Zeynep Anar samt flera före detta spelare som har ett förflutet i Hammarby i fotboll.

Man fick bästa tänkbara start där man besegrade Lindhagen med 9-0. Här var det fest med grön-vita kontraster. Förutom en god publiktillströmning så fanns det två supportergrupperingar för Hammarby, en vid hörnet på långsidan och ett gäng på kortsidan som bidrog med inlevelse och stöd för sitt hemmalag.

Nästa match för Hammarby är på lördag borta mot Sickla IF.

Matchfakta

Division 1

Hammarby IF – Lindhagens FF 9-0 (3-0)

Målen, Hammarby: Elina Johansson 5, Jennifer Egelryd 2, Hanna Lundqvist, Rebecca Lyxell