Ektorp starkast i division 1-toppmötet

0
Foto: Krister Melin

Inför 852 åskådare kopplade Ektorp FK greppet om förstaplatsen i division 1 Östra Götaland.

Det var minst sagt en imponerande publiksiffra som hade tagit sig till Kalmar Sportcenter för att bevittna seriefinalen mellan tabelltvåan FC Kalmar som tog emot serieledaren Ektorp FK.

Kalmar hade inför denna match presenterat förre landslagsspelaren Anel Coralic som har ett förflutet i Örebro FC och Örebro SK Futsal i SFL, som tillsammans med Ignatius malki blir lagets mest meriterade spelare.

LÄS ÄVEN: Så slutade helgens SFL-matcher

Denna meriterade duo stod för hemmalagets samtliga mål och gav dem en ledning att gå till paus med. I andra halvlek kopplade Ektorp upp sig och kvitterade tidigt och därefter drog dem ifrån till 8-2 där bland annat förre Kalmarspelaren Karwan Delashob stod för ett av målen i matchen som blev 9-3.

Noterbart är att matchen bjöd på åtta varningar och en utvisning där hattrickhjälten Kenan Mustafic fick det röda kortet i slutskedet av matchen efter att ha dragit på sig sitt andra gula kort. I och med segern så har Ektorp ett försprång på fem poäng ner till Kalmar i tabellen.

Matchfakta

Division 1 Östra Götaland

FC Kalmar – Ektorp FK 3-9 (2-1)

Målen, Kalmar: Ignatius malki 2, Anel Coralic

Målen, Ektorp: Kenan Mustafic 3, Joshuel Mendives 2, Paul Chamoun, Karwan Delashob, Aleks Azizovic, Abdul Rahman Kharma

Utvisning, Ektorp: Kenan Mustafic