ÖSK Futsal segrade i toppmötet

0
Foto: Krister Melin

På onsdagskvällen bjöd SFL på två matcher varav en var en finalrepris från förra säsongen.

Serieledarna Örebro SK futsal tog emot trean och mästarna Hammarby IF hemma i Gamla Idrtottshuset, och hemmalaget tog redan efter 1 minut ledningen genom Senad Berisha. För Berisha var detta en revansch då han tio sekunder innan hade missat en straff som hans lag hade fått.

Örebro var det det piggare laget i första halvlek med stort bollinnehav och dem tvingade ett frustrerande Hammarby till fyra tidiga fouls samt en timeout som kom efter tre minuter. Gästerna skulle sedan jobba sig uppåt i sitt spel men Örebro är det vassare laget och skulle också öka på sin ledning genom Morales. Spanjoren nätade på via en frispark vars avslut letade sig upp i nättaket.

LÄS ÄVEN: Så slutade helgens matcher i SFL

Med fyra minuter kvar till paus gjorde Örebro 3-0, denna gång genom Mielli som satte en långstraff efter att Hammarby dragit på sig sin sjätte foul. Detta blev halvtidsresultatet och för hammarbys del så inleder man andra halvlek piggt men åker trots detta på en kalldusch när Holmquist får syna sitt andra gula kort vilket innebar en utvisning.

Hemmalaget vinner till slut matchen med 5-0 efter att Berisha och Morales avslutat målskyttet i slutet av matchen.

Matchfakta

Svenska Futsalligan

Örebro SK Futsal – Hammarby IF 5-0 (3-0)

Målen, ÖSK: Senad Berisha 2, Sergio Morales 2, Leonardo Mieli

Utvisning, Hammarby: Sebastian Holmquist, Gabriel Diaz

LÄS ÄVEN: Så många så toppmötet