Starta ett företag – hitta lån med bästa möjliga ränta

Funderar du på att starta ett eget företag eller har du länge gått och drömt om en egen verksamhet, men inte haft de ekonomiska förutsättningarna? Oroa dig inte! Att starta ett eget företag är inte det allra enklaste och de allra flesta väljer att använda sig av ett företagslån. Med ett företagslån, eller starta eget-lån som de också kallas, kan du få den finansiella start du behöver för att komma igång.

Som ny företagare finns det många saker som du måste ha koll på. Till att börja med gäller det att du har en riktigt bra idé och en affärsplan som är hållbar i det långa loppet. Därefter behöver du naturligtvis ha en bra buffert för att kunna förverkliga din idé. Just företagslån med bra villkor är i många fall den enda lösningen för att företaget ska utvecklas och växa. Det spelar ingen roll om det är ett stort eller litet företag som du vill starta eller om det är en futsal-förening eller klädbutik som du är intresserad av. Finns det inga pengar på ditt konto kan det således vara svårt att sätta igång företaget och hålla dig flytande under den första perioden. Här kommer du att få läsa mer om hur du hittar det bästa starta eget-lånet för ditt företag!

Vad är ett starta eget-lån för företag?

Namnet ”starta eget-lån” beskriver egentligen låneformen väldigt bra. Ett företagslån för att starta eget är helt enkelt ett lån som tilldelas människor som är i behov av finansiell hjälp för att komma igång med sitt bolag. Lånet är således en form av startkapital där långivaren eller banken är medveten om att det inte finns någon historik eller bokslut att visa upp.

Man kan säga att det finns tre olika sätt att gå tillväga för att ansöka om ett företagslån när du vill starta eget. Du kan antingen använda dig av det statliga företaget Almi Företagspartner, men du kan också ansöka om ett företagslån via en bank eller låneförmedlare. Detta är troligtvis det bästa, snabbaste och smidigaste alternativet, eftersom du då kan jämföra marknaden och se vart du får bäst ränta och billigast lån. Ett sista alternativ är att använda sig av ett privatlån, men kom ihåg att privatlånet inte uppnår ett högre belopp än 600.000 kronor.

Jämför företagslån för att hitta den bästa räntan

Det finns flera saker som är viktiga att ha koll på när du ska ansöka om ett företagslån. Till att börja med måste du se till att hitta en bank eller långivare som erbjuder låneformen (och som gärna är nischade på företag), men du måste också ha en affärsplan redo och räkna ut hur mycket pengar du behöver. Beroende på vad det är för typ av verksamhet du vill starta kan beloppet variera väldigt kraftigt. Kommer du behöva ett lager, en kontorslokal och hur är det med maskiner och utrustning?

Eftersom det finns så många långivare som erbjuder starta eget-lån är en låneförmedlare det bästa alternativet om du frågar oss. Låneförmedlare hjälper dig att rannsaka marknaden utifrån dina behov och önskemål och presenterar dig därefter för långivare som är villiga att erbjuda dig ett lån. Det kostar ingenting att jämföra och du binder dig inte heller till någonting. Precis som när du jämför offerter från hantverkare kan du nu titta igenom dina erbjudanden i lugn och ro.

Den främsta fördelen med att jämföra är att hitta det lån som har den bästa företagslån ränta. Räntan är vanligtvis det som kommer ligga till grund för om ditt lån blir dyrt eller billigt i det långa loppet. Ju lägre ränta du kan få, desto bättre. Kom ihåg att inte bara titta på den månatliga räntan, utan även den effektiva.

Finns det företagslån utan UC och trots betalningsanmärkningar?

Idag är det möjligt att hitta företagslån utan UC och trots betalningsanmärkningar. Det är dock viktigt att komma ihåg att en betalningsanmärkning aldrig är något som är bra för din kreditvärdighet och att det kan påverka låneansökan rätt ordentligt. Vill du starta en enskild firma kan din tidigare betalningsanmärkning göra att du får avslag, vilket inte är lika förekommande hos den som väljer att starta ett aktiebolag. Att starta ett aktiebolag är dock dyrare, men å andra sidan blir verksamheten då en juridisk person och din privatekonomi kommer inte ha betydelse för ditt lån.

Hitta det bästa företagslånet för dig med låg ränta

När du vill starta eget företag är ett startkapital A och O. Vi hjälper dig att reda ut vad låneformen innebär och ser till att du hittar ett företagslån med så låg ränta som möjligt.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img