Förra SFL-lagen trillar ur division 1

Årets säsong av division 1 är nu avklarad och det är klart att FC Rosengård, Västerås AFG och Ektorp FK får kvala till Svenska Futsalligan.

För några andra lag slutade säsongen på ett dystrare vis. Söder Futsal som spelade i högstaligan säsongen 2016/17 så slutade man sist i division 1 Östra Götaland.

Den Södermalmsbaserade klubben åkte ur SFL efter att förlorat mot Hammarby IF i kvalet och sen dess har dem varit i division 1. Säsongen 2018/19 så var man nära att studsa tillbaka till SFL men man föll på målsnöret mot AFC Eskilstuna som tog SFL-platsen.

I årets säsong så har man inte haft mycket att säga till om. De största skalperna var oavgjort mot FC Kalmar samt seger mot Dribbla United FK som kom både tvåa och trea i serien. Totalt blev det 8 poäng för Söder Futsal.

Från semifinal till division 2

Söder Futsal är inte det enda laget med SFL-historia som åker ur division 1. Även Sickla IF från samma serie gör dem sällskap.

Att säga att Sickla IF har varit i SFL är inte helt korrekt. Det futsallag som representerar Sickla har sina rötter i det som hette Nacka Juniors FF, en förening som var med i SFL från början men som numera är nedlagd.

Nacka har genom åren fått fram många duktiga spelare som Yanku Marrah för att nämna en. Säsongen 2017/18 så nådde man semifinal i SFL efter att ha slagit ut IFK Göteborg i kvartsfinalen. Året efter så slutade man femma i SFL och säsongen 2019/20 så åkte man ur SFL.

Efter detta så valde man att bli en del av Sickla IF där man skulle delta i division 1. Första säsongen under Sickla IF slutade med inställd serie på grund av pandemin. Årets säsong resulterade i en sjundeplats och därmed nedflyttning. Totalt blev det 12 poäng för Sickla IF.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img