Hammarby klart för RFL

Inför denna säsong kom nyheten att Hammarby IF skulle starta igång ett futsallag på damsidan, och vilken succé det blev för Bajen som nu är klara för högstaligan.

Historien om Hammarbys nystartade lag nådde världen under förra våren. En stab sattes ihop och meriterade namn från både fotbollen och futsalen handplockades till den historiska truppen. Debutsäsongen i division 1 slutade med 8 segrar på lika många matcher och noll insläppta mål.

Säkrade RFL-platsen på hemmaplan

I RFL-kvalet så inledde man på bästa vis när man bortaslog Ankaret FK med 4-0, och det var under söndagen inför hemmapublik som man sedan skulle säkra avancemanget.

Garphyttans IF var motståndet och de gav motstånd bokstavligen mot det smått nervösa hemmalaget som innan matchen inte hade släppt in ett enda mål under säsongen. Nu hade man släppt in tre mål men man kunde ändå gå till paus med en skön 5-3-ledning.

I andra halvlek utökade man sin ledning till slutresultat 9-3 vilket innebar att RFL-platsen var säkrad. I och med denna succé så upprepade man herrarnas bedrift från säsongen 2016/17 där man avancerade till högstaligan under debutsäsongen.  

Matchfakta

Kval till RFL

Hammarby IF – Garphyttans IF 9-3 (5-3)

Målen, Hammarby: Emma Lund 3, Jennifer Egelryd 2, Fia Grönborg, Josefin Nordin, Natalia Fuentes, Zeynep Anar

Målen, Garpyttan: Sara Walfridsson, Evelina Forsberg, Hanna Rydling

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img