Ungdomligt lag tog klivet till damernas högstaliga

Kvalet till damernas högstaliga, dvs RFL pågår just nu där tre lag får äran att spela där kommande säsong. Nu har det första laget säkrat plats i damernas finrum.

Omgång 2 av tre möjliga har just nu spelats klart och det var under lördagen som en plats i RFL säkrades. Laget det handlar om är IFK Kumla som har ställt upp med ett F17-lag som först kom tvåa i Division 1 i Örebro.

Trots placeringen så fick de kvala till RFL som slutade i en enda succé. Kvalet som inleddes den 24 februari slutade med en 1-0-seger borta mot Motala FK. I och med segern så hade man under lördagen möjlighet att säkra kvaltriumfen hemma mot Skoftebyns IF vilket också blev faller.

Hemma i Kumlahallen inför 250 åskådare lyckades Kumla besegra Skoftebyn med 4-1 och därmed är dem klara för RFL nästa säsong då de vinner Grupp 2 i kvalet. IFK Kumla kommer troligen att spela i RFL Svealand där lag som Örebro FC och Hammarby IF väntar.

Enligt en artikel i Sydnärkenytt så är tanken att ett seniorlag skall bildas till nästa säsong, då föreningen inte har haft något sånt under flera säsonger.

Foto: IFK Kumla

Sista omgången i RFL-kvalet spelas kommande helg.

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img