KLART: Han byter landslag

9-12 april ska Svenska futsallandslaget spela det preliminära VM-kvalet som arrangeras i Karlskrona. Matija Dulvat har tagit ut truppen som ska göra jobbet.

I truppen så fanns det två spelare som gjorde comeback i den blågula tröjan men det fanns även en spelare som inte var uttagbar och som nu har bytt landslaget.

MISSA INTE: Här är Sverige VM-kvaltrupp

Spelaren som det handlar om är Flamur Tahiri som representerar IFK Göteborg i SFL. Han gjorde tre landskamper i december förra året när Sverige deltog i Nordic Cup. Nu är det klart att det blir spel i det Albanska futsallandslaget, något som Svenska Fotbollsförbundet har bekräftat i samband med den senaste uttagningen.

Jag är givetvis inte glad över det beslutet, men om han känner så är det hans rätt att göra så. Vi förlorar en bra spelare som vi haft med senaste två-tre åren. Men vi kommer att få in en annan spelare i hans ställe, och nu ska vi istället se till att besegra honom om vi möter honom i kvalet, sade förbundskapten Matija Dulvat när han kommenterade beskedet.

Nu blir det alltså spel i Albanien för Tahiri och den 12 april möter han sina forna lagkamrater när Albanien möter Sverige i den avslutande matchen i kvalet. Till det albanska fotbollsförbundets hemsida berättar Tahiri bland annat om sitt byte.

Som barn var mitt mål och dröm att representera mitt land och det land där jag har mina rötter. När min äldre bror Behar kom i kontakt med Albanien frågade han mig om jag skulle vilja representera färgerna rött och svart. Det var en väldigt tydlig fråga att jag ville representera Albanien. Jag är väldigt glad över att få representera mitt land.

Flamur Tahiri är nu aktuell med spel i IFK Göteborg som just nu spelar semifinal mot Örebro SK Futsal.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img