IFK Göteborg tog säsongens första seger

Under lördagen tog AFC Eskilstuna emot IFK Göteborg hemma i Stiga Sports Arena, som både kom till matchen med en varsin premiärförlust.

I AFC Eskilstuna fanns en debutant i Modaser Zekria som senast representerade Hammarby IF säsongen 2020/21.

Publiken bjöds på en trevande första halvlek som delvis var tempofattig där respektive lag hade sina positiva stunder.

Tio minuter in i halvleken kunde hemmalaget ta ledningen där Zalfagrary på en hörna kunde stå omarkerad framför mål vilket han utnyttjade till sin fördel. Den glädjen varade i et fåtal minuter då Dos Santos Goncalves slog en genomskärare till Solaiman som förvaltade den väl.

Göteborg skulle sedan höja sig ett snäpp och därmed gå upp i ledning genom Nadim och Younes Raisi som stod för ett varsitt mål.

MISSA INTE: FM Fantasy är tillbaka

Den andra halvleken skulle bli betydligt snålare än den föregående där hemmalaget inte lyckades krympa sitt underläge. Istället skulle Younes Raisi ge sitt lag 4-1 och i slutskedet av matchen gör Eskilstuna ett försök med jokerspel vilket inte gav effekt utan resultatet stod sig matchen ut. Smajlovic i Göteborg hade en möjlighet att öka sin ledning till 5-1 i slutsekunden då Göteborg fick en långstraff men Matte i mål räddade den.

Divar Matte och Viktor Sääf stod för fina insatser i respektive mål vilket dem får ta med sig till kommande matcher.