Kalmar ny serieledare i Division 1 Östra Götaland

Division 1 Östra Götaland är halvvägs i sin serie och idag drar den andra halvan av serien igång som av allt att döma kan bli en spännande sådan.

Inför säsongen var Ektorp FK och FC Kalmar dem naturliga förhandsfavoriterna till att ta den eftertraktade platsen till SFL-kvalet som endast seriesegraren får.

Ektorp som vann serien föregående säsong och som var ytterst nära att nå SFL, ledde länge årets division 1-serie men på slutet så har Norrköpingslaget kroknat ihop med två förluster på sina tre senaste matcher. Förlusterna kom mot Kalmar United FK och Rågsveds IF vilket gör att man nu har blivit omsprungna av just Kalmar United FK och ligger därmed på en andraplats i tabellen med 15 poäng. Den enda ljuspunkten är att viktige Ignatius Malki leder skytteligan med 12 gjorda mål.

Nykomlingarna från Småland som är ny serieledare med 18 poäng, har stått för en fin säsong hittills där dem har vunnit sex av sju matcher. Den enda förlusten kom mot en annan nykomling i Motala FK. Nyckelspelaren Karwan Delashob har dessutom stått för 8 av lagets 26 mål.

Trea i tabellen är Motala FK som har 13 poäng och fyra på 12 poäng är FC Kalmar som inte kan vara helt nöjda med sin inledning. Laget värvade bland annat Esat Jashari från Norrköping FK samt Joshuel Mendives från Ektorp FK och hittills så har det blivit fyra segrar och två förluster. Till deras försvar så kom förlusterna mot Ektorp FK och Kalmar United FK i en het derbymatch som sågs av 653 åskådare.

Helgens omgång

Lördag

14.00: Motala FK – Kalmar United FK

Söndag

13.00: FC Kalmar – Spårvägens FF

16.30: Linköping Futsal SK – Rågsveds IF

19.00: Katrineholm City FC – Ektorp FK

LÄS ÄVEN: Sjätte raka segern för Hammarby

LÄS ÄVEN: Fortsatt tungt för Eskilstuna

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img