Uddevalla vände och vann mot Västerås

Under lördagen gästades nykomlingen Västerås FC av Uddevalla FC som höll på att åka på en knall i SFL:s nionde omgång.

Det kanske var den långa resan från Bohuslän till Västmanland som påverkade silvermedaljörerna i inledningen av matchen. Dem inledde matchen knackigt mot ett disciplinerat Västerås som parkerade sitt försvar framför mål och gav gästerna inga möjligheter till att skapa chanser av farlig karaktär.

MISSA INTE: Målvakten är tillbaka i Torslanda

Istället var det Västerås som skulle gå upp i en ledning på 3-0 efter att ha utnyttjat omställningar mot Uddevalla. Uddevalla skulle dock ta sig i kragen och kort därefter hade de ett par lyckosamma minuter där de hämtar upp underläget till 3-3 innan man i slutminuten gör 4-3 vilket blev halvtidsresultatet.

Västerås skulle sedan kvittera på nytt i mitten av den andra halvleken men Uddevalla tog ledningen samt ökade på den till 6-4 vilket gav dem andrum. Med några minuter kvar av matchen fick hemmalaget en långstraff som Skarin i målet inte hade några bekymmer med och resultatet stod sig tiden ut.

Svenska Futsalligan

Västerås FC – Uddevalla FC 4-7 (3-4)

Målen, Västerås: Mahdi Hassani 2, Ali Akbar Jafari, Felipe Roudrigues Chemello

Målen, Uddevalla: Noraldin Azazi 3, Wiliam Dresch 2, Linus Skarin, Fredrik Söderqvist

LÄS ÄVEN: Sjätte raka segern för Hammarby

LÄS ÄVEN: Motala besegrade serieledaren i division 1

LÄS ÄVEN: Fortsatt tungt för Eskilstuna