Så spelas sista omgången i RFL – nykomlingen kan nå slutspel

Under söndagen bjuds det på mycket futsalgodis med något för alla. Svenska Futsalligan, SFL-kval och RFL är dem tävlingar som har matcher under söndagen.

I RFL så har man nått slutet där den sista omgången ska spelas klart och det är sedan tidigare klart att Djurgårdens IF och FC Rosengård vinner respektive RFL-serie.

MISSA INTE: Så spelas SFL-kvalet

I RFL Götaland spelas det två matcher där Borås AIK vid seger petar GAIS Futsal från andraplatsen. Den fjärde och sista platsen innehavs av Svärtinge SK som möter femman IFK Göteborg i sista omgången.

Om Göteborg ska nå slutspelet så måste dem besegra Svärtinge med 8 bollar vilket skulle innebära att Blåvitt tar fjärdeplatsen på målskillnad. Skulle Svärtinge lyckas hålla undan så är de klara för sitt första slutspel någonsin.

Nykomlingen har chans på slutspel

I RFL Svealand är det lite öppnare där hela fyra lag kämpar om att nå en slutplacering bland plats 2-4. Nykomlingen Hammarby IF möter jumbon Ankaret FK och vid seger så är Hammarby klar för slutspel då dem kommer att gå om antingen tvåan Örebro FC eller fyran Rågsveds IF som möter varandra i samma omgång.

Trean Södertälje FC möter nästjumbon Mälarhöjdens IK. Vinner dem så är dem precis som Hammarby, klara för sitt första slutspel. En parates är att säsongen 20/21 så spelade dem slutspel där de lånade Järla IF:s namn med semifinal som bästa facit.

Samtliga matcher i den avslutande omgången spelas klockan 14.00 under söndagen.

Sista omgången

RFL Svealand

Örebro FC – Rågsveds IF

Södertälje FC – Mälarhöjdens IK

Ankaret FK – Hammarby IF

RFL Götaland

Svärtinge SK – IFK Göteborg

Borås AIK – FC Kalmar

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img