Bytte landslag – nu gör han comeback i blågult

Det blir playoff-spel för det Svenska Futsallandslaget som den kommande månaden ställs mot Tyskland i ett dubbelmöte, där avancemang till Elite Round står på spel.

Under torsdagen tog förbundskaptenen Matija Dulvat ut en trupp på 18 spelare som sedan kommer att bantas ner till 15 spelare. Den truppen bjöd på många väntade namn men också en överraskning i Flamur Tahiri som är tillbaka i landslaget.

För den uppmärksamme så skulle Tahiri byta landslag från Sverige till Albanien.

Som barn var mitt mål och dröm att representera mitt land och det land där jag har mina rötter. När min äldre bror Behar kom i kontakt med Albanien frågade han mig om jag skulle vilja representera färgerna rött och svart. Det var en väldigt tydlig fråga att jag ville representera Albanien. Jag är väldigt glad över att få representera mitt land, sade han till det Albanska fotbollsförbundet i samband med händelsen.

Nu är han alltså tillbaka i det Svenska landslaget som han har representerat vid tre tillfällen, ett val som hyllas av förbundskapten Matija Dulvat.

Jag tycker att Flamur är en väldigt duktig spelare. Det är tråkigt att han inte varit med oss senaste tiden, men nu är han tillbaka och jag är väldigt glad. Han kommer ge oss mer kvalité i den offensiva delen, säger Dulvat till Svenska Fotbollsförbundets hemsida.

Sverige inleder playoff-spelet mot Tyskland hemma i Gävle den 14 April. Den 18 April spelas returen.

Truppen

Målvakter

Viktor Jansson, Skoftebyns IF

Viktor Sääf, IFK Göteborg

Martin Herlin, Örebro SK Futsal

Utespelare

Noraldin Azizi, Uddevalla FC

Haidar Bejan, Skoftebyns IF

Abdoulie Bojang, Borås AIK

Gabriel Diaz, Hammarby IF

Hampus Furublad, IFK Göteborg

Albert Hiseni, Uddevalla FC

Donat Gashi, Uddevalla FC

Liridon Makolli, Hammarby IF

Yanku Marrah, Stallarholmens SK

Viktor Mossberg, Skoftebyns IF

Peiman Pahlevan, Hammarby IF

Fehim Smajlovic, IFK Göteborg

Fredrik Söderqvist, Uddevalla FC

Flamur Tahiri, Skoftebyns IF

Petrit Zhubi, Borås AIK

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img