Eliassy: ”Dem har gjort en förvånansvärt bra säsong”

Under måndagen fastställdes kvartsfinalerna i herrarnas SM-slutspel där mästarna Örebro SK Futsal valde Norrköping FK som sitt motstånd. IFK Göteborg och Borås AIK valde Stallarholmens SK och Hammarby IF. Uddevalla FC fick Skoftebyns IF.

I morgonkväll smygstartar slutspelet där Örebro SK Futsal tar emot Norrköping FK hemma i Gamla Idrottshuset. Parallellt med den matchen så tar Uddevalla FC emot Skoftebyns IF hemma i Agnebergshallen.

Vi valde att känna av läget på Azad Eliassy för att se vad han har för tankar inför slutspelet. Eliassy har tidigare spelat i SFL med KFUM Linköping och Norrköping FK.

Hur ser du på valen som topplagen gjorde inför kvartsfinalen?

Dem tre första lagen (ÖSK Futsal, IFK Göteborg och Borås AIK) valde i princip dem motståndare som jag hade räknat med, så det blev inga oväntade parningar i kvartsfinalen.

Vilken match ser du mest fram emot ?

I mitt tycke är mötet mellan Borås AIK och Hammarby IF den mest intressanta kvartsfinalen på på förhand. Borås har gjort en förvånansvärt bra säsong hittills medans Hammarby har blandat och gett men samtidigt har dom en högstanivå som är otroligt bra.

ÖSK Futsal som du tidigare har pekat ut som favoriter till SM-guldet möter Norrköping FK som du tidigare har representerat. Vad måste Norrköping göra för att kunna störa ÖSK?

Tråkigt nog så drog Norrköping nitlotten när ÖSK valde dom. Hade det varit ett enkelmöte så skulle man kunna säga att allt kan hända men så är inte fallet, utan nu är det bäst av tre matcher och det blir tufft på förhand. ÖSK går in i denna kvartsfinal med allt att förlora medans NFK går in utan att ha något att förlora. Norrköping måste gå in med en tydlig strategi och tro på den till hundra procent, därefter får man se hur långt det tar dom. 

Nytt för denna säsong är att kvartsfinal och semifinal spelas i bäst av tre matcher. Vad är dina tankar om detta?

Jag ser inga problem med en matchserie i slutspelet. Tidigare så har målskillnaden från dubbelmöten haft en viss betydelse, men i och med det nya upplägget så får slutspelet en ny karaktär och det öppnar upp matcherna på ett annat sätt. Dessutom blir det en marknadsföring i helhet för sporten, vilket bara kan ses som positivt. 

Vilka lag går till semifinal?

Lagen som jag på förhand tror tar sig till semifinal är, Örebro SK, IFK Göteborg, Uddevalla FC och Hammarby IF.

Kvartsfinal 1

Fredag

19.00: Örebro SK Futsal – Norrköping FK

19.00: Uddevalla FC – Skoftebyns IF

Söndag

16.00: IFK Göteborg – Stallarholmens SK

19.00: Borås AIK – Hammarby IF

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img