Uddevalla besegrade Skoftebyn i första kvartsfinalen

Förra säsongens SM-tvåa Uddevalla FC visade musklerna när de besegrade över Skoftebyns IF i den första kvartsfinalen i SM-slutspelet.

Det var inte bara Norrköping FK som hade en tuff fredagskväll när herrarnas SM-slutspel drogs igång utan även Skoftebyns IF vill nog lämna fredagen till historiens bakgård.

Parallellt med ÖSK-Norrköping FK så spelade Uddevalla FC mot Skoftebyns IF i Agnebergshallen där gästerna från Trollhättan genast hamnade i underläge där Al-Mouti efter elva sekunder gav Uddevalla ledningen till de 789 åskådarnas förtjusning.

Denna ledning tappade aldrig Uddevalla utan de gick till paus med 5-1. Det stabila hemmalaget skulle i andra halvlek mäkta med ytterligen tre mål där man besegrar Skoftebyn med 8-2.

Nästa gång lagen möts är på torsdag i Arena Älvhögsborg i Trollhättan. Avspark är 19.00.

SM-slutspel: Kvartsfinal 1

Uddevalla FC – Skoftebyns IF 8-2 (5-1)

Målen, Uddevalla: Donat Gashi 2, Fredrik Söderqvist 2, Albert Hiseni 2, Granit Berisha, Mahmoud Abed-Al-Mouti

Målen, Skoftebyn: Flamur Tahiri, Haidar Bejan