Förre SFL-klubben hoppar av division 1

Futsalmagasinet har tidigare rapporterat om att Motalaklubben Dribbla United FK hoppar av division 1 trots flera fina placeringar i sin serie. Nu står det klart att de får sällskap av vinnaren av division 1 Norra Svealand som också väljer att gå den vägen.

Laget det handlar om är Djurgårdens IF som tidigare i år kvalade till Svenska Futsalligan men som missade avancemanget på bekostnad av FC Kalmar och FC real internacional som tog de två SFL-platserna som fanns i potten. Att den tidigare semifinal-klubben i SFL har hoppat av division 1 framgår av ett utskick som fotbollsförbundet skickade till samtliga SFL-klubbar.

Meddelandet som förbundet skickade ut handlade dock om att Stallarholmens SK hade hoppat av SFL och att platsen var vakant. I och med att Djurgården kvalade till SFL så hade dem blivit det första laget som hade fått frågan om att ersätta Stallarholmen, förutsatt att de var anmäld till seriespel vilket de inte var. Istället så gick frågan till Kalmar United FK som i sin tur tackade ja till förfrågan.

Djurårdens IF Futsal spelade tidigare under namnet Kåre GOIF men inför säsongen 2016/17 så blev dem en del av Djurgårdsfamiljen. Samma säsong gick dem upp i SFL efter att ha besegrat Jokkmokk SK i kvalet.

Debutsäsongen i SFL slutade med en semifinal efter att ha besegrat Borås AIK i kvartsfinalen. Året efter så blev de plats åtta i SFL som då spelades som en rak serie. Den tredje och sista säsongen som skedde 19/20 så blev det en jumboplacering och nedflyttning till division 1.

SE ÄVEN: Intervjuer och firande från när ÖSK Futsal vann SM-guld

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img