Slutspelslag har spelat klart i SFL – småländskt lag ersätter

SFL-säsongen är över sedan tidigare där Örebro SK Futsal vann guldet för andra året i rad. Nya lag är smålandsduon FC Real Internacional och FC Kalmar men av allt att döma så kommer ligan att få en tredje nykomling.

Svenska Futsalligan har nämligen drabbats av ett bakslag där Stallarholmens SK från Strängnäs har valt att dra sig ur ligan. Detta framgår av ett utskick från fotbollsförbundet som SFL-klubbarna har fått ta del av.

MISSA INTE: Förre SFL-klubben hoppar av division 1

Laget som ersätter Stallarholmens SK blev Kalmar United FK som var först med att få förfrågan om att ta över den vakanta platsen. Kalmar har också gått ut med nyheten på sina sociala medier med följande ord: ” Vi ses till hösten SFL”. I och med detta så kommer SFL att ha tre småländska nykomlingar den kommande säsongen.

Stallarholmens SK debuterade i SFL säsongen 2018/19 som Strängnäs FC, en säsong som slutade med en elfteplats av totalt fjorton lag. Säsongen efter byttes elfteplatsen ut mot en tredjeplats med kvartsfinalspel. Säsongen 20/21 slutade dem sexa i tabellen men nådde också semifinal i slutspelet.

Inför säsongen 21/22 gick Strängnäs FC ihop med Stallarholmens SK. Den säsongen slutade med en fjärdeplacering i tabellen samt kvartsfinal. Denna säsong blev det dock plats sju i tabellen samt en ny kvartsfinal.

SE ÄVEN: Intervjuer och firande från när ÖSK Futsal vann SM-guld

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img