Två tränarbyten i SFL – här är ersättarna

Knappt sju omgångar har spelats i Svenska Futsalligan och redan har tre tränare lämnat sina uppdrag. Den första tränaren som lämnade sitt uppdrag var guldtränaren Francis Marciel Da Costa som efter en match lämnade AFC Eskilstuna.

För ungefär en vecka sedan skedde det två tränarbyten som drabbade IFK Göteborg och nykomlingen FC Kalmar.

IFK Göteborg hade inför säsongen presenterat Nadim Raisi som spelande huvudtränare men knackiga säsongsinledningen har gjort att man har hittat en ny lösning som innebär att Raisi kan fokusera på sin roll som spelare.

Ny tränare för Göteborg blir Senad Filipovic som på två matcher har fått både förlora (7-2 borta mot FC Kalmar) samt vinna i den senaste omgången som skedde hemma mot FC real Internacional. Då blev det 6-2.

MISSA INTE: ÖSK Futsal värvar från Eskilstuna

I FC Kalmar så värvade man in Andy Montoya från Uddevalla FC inför debutsäsongen i SFL. Den skicklige brassen var tänkt att vara spelade huvudtränare men även här har man valt att ta in ny tränare som kan fokusera fullt ut på den biten.

I detta fall så har Kalmar valt att ta in Arben Sula som tränade laget föregående säsong men som valde att ta ett kliv tillbaka, men som nu är tillbaka.

På två matcher har Sula fått vinna (7-2 mot IFK Göteborg) och nu senast blev det förlust borta mot Norrköping FK med 7-3.

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img