Ektorp ny serieledare efter stark vändning mot Borås City

Division 1 Östra Götaland har en ny serieledare efter att Ektorp FK besegrade Borås City FC hemma i Åby Arena under lördagskvällen.

Gästerna Borås stod minst sagt för en stark öppning där de chockade hemmalaget genom att göra tre mål under matchens tio första minuter. Trots att matchen spelades kvällstid så såg spelarna i Ektorp ut att inte vara helt vakna inledningsvis men efter Borås tredje mål så hände det saker för hemmalaget. Intensiteten höjdes och såväl det taktiska och snabbt hade Ektorp hämtat upp underläget.

MISSA INTE: Chamoun efter segern: ”Vi har allt i egna händer”

Straxt innan paus kom nästa motgång för Borås då Magnusson i bortamålet blev utvisad vilket också gav Ektorp en långstraff då Borås sedan tidigare hade alldeles för många fouls emot sig. Straffen förvaltades av väl av Mujkic som gav sitt lag ledningen innan halvtidspausen.

I och med utvisningen av Magnusson så tvingades Borås att ställa in Sujad Najafi i mål. Hemmalaget skulle i och med detta känna så väldigt trygga i sitt spel och ökade på sin ledning till 9-3. Borås skulle dock få in ett par tröstmål innan matchens slut.

I och med segern så är Ektorp ny serieledare. Linköping Futsal SK kan vid seger återta den platsen. Dem möter jumbon Linköping Afghanska FC under söndagen.

Matchfakta

Division 1 Östra Götaland

Ektorp FK – Borås City FC 9-5 (4-3)

Målen, Ektorp: Aleksandar Milo Mujkic 5, Ezeiquiel Lucas 2, Paul Chamoun, Antonios Bahdke

Målen, Borås: Ahmed Baker 3, Fawad Zemarai, Wahid Jawid

Varning, Ektorp: Aleksandar Milo Mujkic, Paul Chamoun,

Varning, Borås: Andi Seferi, Ahmed Baker, Serkan Kaya

Utvisning, Borås: Fredrik Magnusson

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img