Chamoun efter segern: ”Vi har allt i egna händer”

Ektorp FK är ny serieledare i Division 1 Östra Götaland. Detta kom efter att Östgötarna besegrade Borås City FC hemma i Åby Arena i seriens sjätte omgång.

Efter matchen är det glada spelare som tackar av varandra och som tackar sin hemmapublik för stöttningen. Paul Chamoun är den stora ledaren och veteranen i laget som har varit med sedan Ektorp grundades. Han känner glädje efter att besegrat Borås där han bland annat fick näta:

Det känns skönt. Vi mötte ett bra lag och vi var inte på tårna i början av matchen, vi har har många fotbollsspelare och det gör det svårt för oss när vi gör inskolningen, säger Chamoun som fortsätter att prata om den inledning där hans Ektorp hamnade i en snabb 0-3-underläge:

Vi pratade om det i omklädningsrummet inför matchen att Borås kommer att stå och vänta på våra misstag och sedan kontra in mål, vilket hände med de två första målen. Trean är en felpass och vi gör inte vårt jobb hem, det är individuella misstag, konstaterar han.

MISSA INTE: Ektorp ny serieledare i division 1 – efter stark vändning

Det har kanske med rutin också. Jag kan se en sådan passning innan och veta att den är riskabel och då tar jag hellre en defensiv löpning istället för en offensiv medans dem mer orutinerade spelarna tar en offensiv löpning och hoppas på det bästa.

Efter detta så vänder det för er. Er intensitet ökar. Vad diskuterade ni efter det tredje baklängesmålet?

Exakt det vi pratade om inför matchen. Det handlar om vår inställning och attityd och att vi inte får lämna något åt slumpen. Vi pratade om att vi skulle få in mer passningar och rörelse i vårt spel, då vi vet att Borås inte kommer att hänga med oss.

Sagt och gjort. Ektorps inställning och moral ökade och och snabba mål gav en snabb vändning och en ledning innan halvtidspausen. Med detta läge så kände hemmalaget sig relativt trygga med vart dem befanns sig i matchen.

Det är psykologiskt att vi gör två snabba reduceringar. Sen kändes det kört för dem. Det är tungt att leda med 3-0 och sedan tappa det till 3-4 i samma halvlek.

I och med segern så går Ektorp FK upp som ny serieledare med 15 inspelade poäng. Linköping Futsal SK som har en match mindre spelade möter senare under söndag jumbon Linköping Afghanska FC där seger gör att dem återtar förstaplatsen.

Den 16 december möter möter lagen varandra i seriens nionde omgång. Den matchen ser Chamoun fram emot:

Vi har allt i egna händer och vi möter Linköping i December och vi tror att det kan bli en avgörande match för vilket lag som kommer att vinna serien.

Vad för ambitioner har ni för denna säsong?

Vi har som sagt ett nytt lag med många fotbollsspelare så först och främst var målsättningen att försöka få dem att bli futsalspelare och nu känner vi att det har gått snabbare än väntat och vi har fått med oss resultaten. Det är klart, man ser att vi är med i toppen och vem drömmer inte om SFL?, svarar Chamoun.

Vilka har skolats in bäst av spelarna?

Simon Cakar och Ezeikuiel Lucas. Lucas var med redan förra säsongen men han har växt in ännu mer denna säsong och tagit en ledarroll på planen.

Är det två spelare som man ska ha koll på i division 1?

Det tycker jag, avslutar Chamoun.

Simon cakar. Foto: Krister Melin
Ezequiel Lucas. Foto: Krister Melin

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img