Skoftebyn repade sig efter tidig kalldusch – krossade IFK Göteborg

Det blev ingen rolig historia för IFK Göteborg trots tidig ledning när topplaget Skoftebyn kom på besök under söndagen.

Publiken i Kvibergs arena bjöds på en målrik match under söndagens västkustderby när IFK Göteborg tog emot topplaget Skoftebyn som endast hade förlorat en match i årets SFL.

IFK Göteborg låg på en åttonde plats i tabellen inför matchen mot ett Skoftebyn som har imponerat stort så här långt och som också hade fyra raka vinster i bagaget.

MISSA INTE: ÖSK slog AFC Eskilstuna – trots blundern

Det var hemmalaget IFK Göteborg som började bäst när man tog ledningen efter bara tio sekunder. Men Skoftebyn tog över matchen totalt. Gästerna var mycket mer påkopplade under den första halvleken och lyckades vända matchen till 1-3 medan IFK var uddlösa på de målchanser laget skapade och gästerna gick till pausvila med en 3-1-ledning.

I den andra halvleken fortsatte Skoftebyn att trycka på och gjorde tre mål på fyra minuter. Skoftebyn började dock slarva efter 6-1-målet och gjorde onödigt spännande för sig själva när man släppte in både 2-6 och 3-6. Men topplaget kunde vinna till slut med 7-4 och ligger i skrivande stund tvåa i tabellen.

I nästa omgång tar Skoftebyn emot Hammarby och IFK Göteborg spelar borta mot regerande mästarna Örebro SK.

Svenska Futsalligan

IFK Göteborg – Skoftebyns IF 4-7 (1-3)

Målen, IFK: Roberto Dos Santos Goncalves, Arin Tawfik, Karim Kessi, Bryan Johansson

Målen, Skoftebyn: Oscar Edh 3, Lavdim Azemi 2, Haidar Bejan, Filip Ramanovic

Varning, IFK: Karim Kessi, Nadim Raisi

Varning, Skoftebyn: Flamur Tahiri