ÖSK slog AFC Eskilstuna – trots blundern

Örebro SK Futsal tog under söndagen sin andra raka seger där ett bröderna Abassi ställdes mot sina gamla klubbkamrater i AFC Eskilstuna.

Detta var en match mellan två lag som hungrade efter poäng där hemmalaget hade ledningen hela tre gånger varpå två skedde i den första halvleken. Den gången som dem gick upp i ledningen skedde i den andra halvleken där Alkoyun gjorde 4-3, men det var också i den andra halvleken som matchens märkligaste sak skedde.

MISSA INTE: Skoftebyn slog Göteborg

Med knappt åtta minuter kvar av matchen vid ställningen 4-3 till Eskilstuna så valde ÖSK att spela med flygande målvakt där Mirza Turan tog sig an uppgiften och omgående fick han in en kvittering där en tåspets fick in bollen i målet – trodde han och hans lagkamrater. Domaren valde nämligen att inte godkänna målet då Turan som har nummer 8 på sin tröja plötsligt hade nummer 6 som flygande målvakt, dvs samma nummer som lagkamraten Pirata brukar ha på planen.

Efter det gjorda målet diskuterade domarparet Liridon Hasani och David Glavonjic och kom fram till att målet skulle ogiltigförklaras. Istället för mål så tilldelades Turan en varning.

Revanschen skulle dock sedan komma där Ayoub Abassi kvitterar och med elva sekunder kvar av matchen avgjorde Mieli till ÖSK:s stora glädje.

Svenska Futsalligan

AFC Eskilstuna – Örebro SK Futsal 4-5 (3-2)

Målen, AFC: Peyman Alkoyun, Sargon Bartuma, Melvin Andersson, Cao Long Andy Quach

Målen, ÖSK: Ayoub Abassi 2, Leonardo Mieli 2, Philip Hjalmarsson

Varning, AFC: Fabian Yalda, Melvin Andersson, San Sartip Salman

Varning, ÖSK: Mirza Turan, Ayoub Abassi